Reportaje

ANPCI ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE MOLDOVEI SĂ DEMITĂ CONDUCEREA AGEPI

10 decembrie, 2019
ANPCI ÎNDEAMNĂ AUTORITĂŢILE MOLDOVEI SĂ DEMITĂ CONDUCEREA AGEPI

Asociația Națională pentru Protecţia Creaţiei Intelectuale (ANPCI) îl îndeamnă pe Președintele Igor Dodon și pe premierul Ion Chicu să demită conducerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

 Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele ANPCI, Iurie Gheorghiţa, a spus că AGEPI s-a transformat din instituţie de stat într-o structură a cărui conducere acţionează de ani de zile în interesul unor terţi, dar nu al statului şi deţinătorilor de drepturi, prejudiciind imaginea Moldovei pe plan internaţional.
 
„AGEPI continuă să ia decizii care, pe lângă ilegalitatea lor, au creat haos în societate. Instanțele de judecată sunt pline de plângeri și de decizii care sunt contestate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a spus el.
 
Gheorghiţa este nemulţumit în special de activitatea directorului adjunct al AGEPI, Andrei Popa, care „a fost numit în această funcție fără niciun merit, pentru că el este prieten al șefului Agenției, care a fost numit în funcție în 2015 și este rudă cu un deputat.

El consideră că conducerea AGEPI a împiedicat intenţionat activitatea ANPCI de colectare a remuneraţiilor pentru deținătorii drepturilor de autor.

Comentarii [ 4 ] Adaugă

 1. 10.12.2019 05:53:28 Anatol
  Dl Gheorghita are 100 de procente DREPTATE!!!
 2. 10.12.2019 05:56:27 Victoria
  AGEPI continuă să ia decizii care, pe lângă ilegalitatea lor? - corect, asa si este in realitatea.
 3. 10.12.2019 05:58:29 Illarion
  De ce la noi la toate structure de stat asa santimpla?
 4. 13.12.2019 04:46:47 Galina
  Aici easte problema si statu trebue sa clarifica situatia.

Adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.