Reportaje

O FETIŢĂ DIN ORHEI A FOST BĂTUTĂ DE NUMEROASE ORI DE RUDELE SALE

12 februarie, 2020
O FETIŢĂ DIN ORHEI A FOST BĂTUTĂ DE NUMEROASE ORI DE RUDELE SALE

O fetiţă de nouă ani din Orhei a fost bătută de numeroase ori în ultimul an de rudele sale cele mai apropiate - de mamă şi bunel. Despre aceasta a comunicat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, avocatul Iulian Rusanovschi.

Potrivit lui, tatăl copilei este cetăţean al României.

"Mama ei se află din 2015 acasă, la Orhei, întrerupând relaţiile cu tatăl fetei, care deja de trei ani încearcă să ia copila la sine, ştiind în ce condiţii grele trăieşte aici. El are o a doua familie, fetiţa are acolo două surori. Ea s-ar integra destul de bine în viaţa normală, dar rudele sale din Moldova sunt împotrivă. Copila este bătută sub diferite pretexte, iar uneori foarte dur. Ea este în pragul unei crize nervoase şi ar putea să vrea să se sinucidă", susţine avocatul, menţionând că dispune de încheierile medicilor referitoare la traumele care i-au fost provocate.

Potrivit lui, serviciul local de asistenţă socială, precum şi poliţia şi procuratura din Orhei nu reacţionează în niciun fel la numeroasele plângeri ale avocatului.

"Recent m-am întâlnit personal cu şeful poliţiei oraşului şi cu procurorul şi i-am avertizat că vina pentru soarta copilului va fi pe conştiinţa lor. La sfârşitul lunii ianuarie, am reuşit să transferăm fetiţa din familie în Centrul de plasament temporar din Chişinău. Copila s-a bucurat foarte mult că aici nimeni nu o va atinge şi nu o va jigni", a spus el.

Rusanovschi a promis că va merge până la final în dosarul privind apărarea drepturilor clienţilor săi - ale cetăţeanului român Cezar Mihai şi fiicei sale, folosind toate metodele legale.

"Pe 13 februarie va avea loc şedinţa judecătoriei Orhei, la care posibil că în sfârşit va fi decisă soarta copilei, iar coşmarul de violenţă şi agresiune se va încheia pentru ea", spune avocatul.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 12.02.2020 10:02:49 David
    Este vina oligarh pe nume Ilan Sor...
  2. 12.02.2020 10:05:27 Stas
    Nu stiu, cum sa poate asa fel de comportament?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.