Reportaje

ASOCIAŢIA PATRONALĂ A DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI CERE DEMITEREA PERSOANELOR CARE ELIBEREAZĂ AUTORIZAŢII DE CONSTRUCŢIE ÎN CHIŞINĂU

25 februarie, 2020
ASOCIAŢIA PATRONALĂ A DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI CERE DEMITEREA PERSOANELOR CARE ELIBEREAZĂ AUTORIZAŢII DE CONSTRUCŢIE ÎN CHIŞINĂU

Asociaţia Patronală a Dezvoltatorilor Imobiliari din Moldova cere demiterea funcţionarilor de la primăria Chişinău, responsabili de eliberarea autorizaţiilor de construcţie, care sunt recunoscute mai târziu drept ilegale.

Marţi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, preşedintele Asociaţiei, Marcel Darie, a menţionat că conducerea primăriei retrage autorizațiile de construcţie de la mai multe obiecte, considerând că documentele au fost eliberate dezvoltatorilor în mod ilegal, însă persoanele vinovate de încălcări nu sunt cunoscute publicului.

„Dacă sunt eliberate documente și cetățenii au investit sume mari de bani în construcție, iar apoi toate acestea sunt considerate ilegale, atunci dezvoltatorii, cetățenii, investitorii și cumpărătorii de apartamente ar trebui să cunoască numele vinovaților. Cum putem opri procesul de construcție și investiții fără să-i cunoaştem pe cei vinovați?!”, s-a indignat el.

Potrivit lui Darie, companiile construiesc obiectele în conformitate cu toate documentele, unde la fiecare etapă a proiectului există persoane responsabile, iar decizia primarului Chișinăului, Ion Ceban, de a opri construcția se bazează pe faptul că autorizațiile au fost emise ilegal. Reiese că dezvoltatorul nu are nicio legătură cu încălcarea.

„Dacă toate ilegalităţile au avut loc la primărie, atunci de ce până acum nu cunoaștem numele funcţionarilor care au încălcat legea? Cine sunt acești contravenienţi din administrația locale, ale căror decizii au provocat pagube pentru mii de cetățeni rămaşi pe stradă, căci apartamentele lor sunt declarate ilegale? Dacă nu le ştim numele, atunci întregul proces de retragere a autorizațiilor este doar teatru și praf în ochi”, a spus președintele Asociației.

De asemenea, el cere ca Procuratura Generală să pornească o anchetă penală privind eliberarea autorizațiilor pe care Ceban le consideră ilegale.

 

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.