Reportaje

ASOCIAŢIA PATRONALĂ A DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI CERE DEMITEREA PERSOANELOR CARE ELIBEREAZĂ AUTORIZAŢII DE CONSTRUCŢIE ÎN CHIŞINĂU

26 februarie, 2020
ASOCIAŢIA PATRONALĂ A DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI CERE DEMITEREA PERSOANELOR CARE ELIBEREAZĂ AUTORIZAŢII DE CONSTRUCŢIE ÎN CHIŞINĂU

Asociaţia Patronală a Dezvoltatorilor Imobiliari din Moldova cere demiterea funcţionarilor de la primăria Chişinău, responsabili de eliberarea autorizaţiilor de construcţie, care sunt recunoscute mai târziu drept ilegale.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, preşedintele Asociaţiei, Marcel Darie, a menţionat că conducerea primăriei retrage autorizaţiile de construcţie de la mai multe obiecte, considerând că documentele au fost eliberate dezvoltatorilor în mod ilegal, însă persoanele vinovate de încălcări nu sunt cunoscute publicului.

"Dacă sunt eliberate documente şi cetăţenii au investit sume mari de bani în construcţie, iar apoi toate acestea sunt considerate ilegale, atunci dezvoltatorii, cetăţenii, investitorii şi cumpărătorii de apartamente ar trebui să cunoască numele vinovaţilor. Cum putem opri procesul de construcţie şi investiţii fără să-i cunoaştem pe cei vinovaţi?!", s-a indignat el.

Potrivit lui Darie, companiile construiesc obiectele în conformitate cu toate documentele, unde la fiecare etapă a proiectului există persoane responsabile, iar decizia primarului Chişinăului, Ion Ceban, de a opri construcţia se bazează pe faptul că autorizaţiile au fost emise ilegal. Reiese că dezvoltatorul nu are nicio legătură cu încălcarea.

"Dacă toate ilegalităţile au avut loc la primărie, atunci de ce până acum nu cunoaştem numele funcţionarilor care au încălcat legea? Cine sunt aceşti contravenienţi din administraţia locale, ale căror decizii au provocat pagube pentru mii de cetăţeni rămaşi pe stradă, căci apartamentele lor sunt declarate ilegale? Dacă nu le ştim numele, atunci întregul proces de retragere a autorizaţiilor este doar teatru şi praf în ochi", a spus preşedintele Asociaţiei.

De asemenea, el cere ca Procuratura Generală să pornească o anchetă penală privind eliberarea autorizaţiilor pe care Ceban le consideră ilegale.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 26.02.2020 07:18:22 Fima
    Dl Darie are si vointa politica, pacat ca cei de la primaria tac...
  2. 26.02.2020 07:22:37 Nicolae
    Asa este impresie ca dl Ceban sa teme pe dl Darie, nu stiu de ce?
  3. 27.02.2020 12:19:55 Anjelica
    Trebua sa stiti ca sunt oameni care sufara din sitiatia care santimplat.
  4. 29.02.2020 08:53:39 Vladut
    Bravo ca dl Marcel sa lupta cu mare vointa pentru interesele oamenii de rind!
  5. 29.02.2020 08:54:22 Leonid
    Pararea mea ca aici este un conflict de interese.
  6. 29.02.2020 08:56:12 Maxim
    Interesant, ce pozitie sa tina acum dl Darie, timpu sa schimba si pe oameni...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.