Reportaje

CENTRUL CULTURAL GERMAN „AKZENTE” ÎN MOLDOVA VA PRIMI STATUTUL DE CENTRU GOETHE

06 martie, 2020
CENTRUL CULTURAL GERMAN „AKZENTE” ÎN MOLDOVA VA PRIMI STATUTUL DE CENTRU GOETHE

Centrul cultural german „Akzente” în Moldova şi Institutul Goethe din Germania intenţionează să stabilească o cooperare în vederea simplificării accesului și îmbunătățiri calității studierii limbii germane, precum și promovării culturii Germaniei în Moldova. În acest scop, joi seara, cele două instituții vor semna un acord, prin care centrului „Akzente” i se va acorda statutul de centru Goethe.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, directorul „Akzente”, Corina Gîrla, a spus că instituția pe care o conduce se ocupă de mai bine de 13 ani de promovarea limbii și culturii Germaniei în Moldova, desfășurând cursuri de limbă germană și diverse evenimente culturale.

Directorul Institutului Goethe din România, Joachim Umlauf, a menționat că acordarea noului statut pentru centru are o importanță deosebită, deoarece „Akzente” este singura instituție din Moldova care, pe lângă Ambasada Germaniei, organizează diverse evenimente culturale dedicate culturii germane.

„Cooperarea constă în organizarea cursurilor de limbă germană la un nivel superior, precum și în desfăşurarea examenelor de cunoaştere a limbii germane, care sunt recunoscute la nivel internațional. De asemenea, colaborăm cu scopul de a creşte calificarea profesorilor de limbă germană”, a spus el, menţionând că în luna mai la Chișinău va fi organizată o conferință pentru profesori.

Ambasadoarea Germaniei în Moldova, Angela Ganninger, consideră că „Akzente” contribuie la schimbul cultural între țări, oferă oportunitatea de a privi Germania din diferite puncte de vedere. Ea a mai subliniat că la centru lucrează cadre didactice calificate, iar programa de studii este actualizată la timp de către Institutul Goethe.

Directorul Institutul Goethe pentru Europei de Sud-Est, Angela Kaya, a remarcat că prezenţa centrelor în țări în care nu există institutul respectiv are o importanță deosebită, deoarece numai printr-o astfel de cooperare se poate stabili un schimb cultural de calitate între state.


 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 06.03.2020 12:55:19 Vlad
    Pentru cei care studieza limba germana este o noutatea foarte si foarte buna!
  2. 06.03.2020 12:56:34 Victor
    Asa ceva la noi in Moldova era posibil anuma cu asa oameni ca Corina Gîrla. Mersi mult, dna Corina!
  3. 09.03.2020 10:44:28 David
    Pentru oamneii tiner asta este o reusire mare...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.