Reportaje

AAPM: ÎN CHIŞINĂU ARE LOC DISTRUGEREA METODICĂ A AFACERILOR DIN DOMENIUL PUBLICITĂŢII

03 septembrie, 2020
AAPM: ÎN CHIŞINĂU ARE LOC DISTRUGEREA METODICĂ A AFACERILOR DIN DOMENIUL PUBLICITĂŢII

În Chișinău, de la sfârșitul lunii februarie 2020, are loc o distrugere totală a întreprinderilor de publicitate, - spune Galina Zablovskia, președintele Asociației Agențiilor de Publicitate din Moldova (Asociația ААРМ).

Joi, în cadrul unei conferințe de presă la INFOTAG, ea a declarat că, dacă anterior panourile publicitare ar fi fost demontate pentru încălcări minore (locație incorectă, probleme cu documentația), acum „este vorba despre continua demontare a construcțiilor publicitare din oraș, prin metode care încalcă o serie de legi și proceduri și, în primul rând, Legea ”cu privire la principiile de bază a reglementării activității de întreprinzător”.

Potrivit antreprenorului, membrii ААРМ au început să aibă probleme și există deja un caz de depunere a unei cereri la instanța de către un agent economic care a considerat că interesele sale au fost afectate de o agenție de publicitate care nu a respectat condițiile contractului încheiat cu acesta.

Ea a atras atenția asupra faptului că „aceste nelegiuiri și încălcări din partea autorităților municipale au loc pe timp de pandemie, când în majoritatea țărilor civilizate întreprinderile mici sunt susținute în toate modurile posibile”.

„La noi totul se întâmplă exact invers. Totul este distrus - chioșcuri, panouri publicitare, copaci. Distrugerea proprietății private se face „la sânge”, fără a explica motivele a ceea ce se întâmplă și perspectivele de afaceri. Ceea ce se întâmplă în oraşul nostru e curat banditism”, crede Zablovskaia.

Ea a subliniat că încercările repetate ale agenților de publicitate de a determina oficialii Primăriei să acceseze baza de date a celor cărora li s-au eliberat permise pentru furnizarea de servicii de publicitate în municipalitate se confruntă cu neînțelegeri.

„În alte state, astfel de informații sunt disponibile gratuit, dar în țara noastră totul este pe dos”, s-a plâns președintele ААРМ.

Potrivit acesteia, din februarie, majoritatea agențiilor de publicitate și-au pierdut până la 50% din active din cauza acțiunilor autorităților orașului.

„Agenții de publicitate au depus peste 20 de cereri în instanțele moldovenești, precum și o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Antreprenorii din domeniul publicității se vor uni și își vor apăra drepturile. Să ne compenseze pierderile nu mâine, ci peste câțiva ani, dar plățile pentru acest lucru vor merge din buget ”, este sigur șeful ААРМ.

Joi, ea intenționează să trimită o scrisoare deschisă care să descrie toate cele de mai sus, inclusiv președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, primarului Chișinăului Ion Ceban, Asociației Investitorilor Străini, Camerei Americane de Comerț și Industrie (AmCham), Consiliului de Coordonare pentru Publicitate din țările CSI.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 03.09.2020 04:54:14 Ilie
    De ce socialistii fac ce ei vor? De aceia ca dl Dodon este presedinte?
  2. 03.09.2020 05:07:23 Faina
    Situatia nu este de loc corecta!
  3. 09.09.2020 06:06:25 Victor
    Tot ce sa face, este pentri cineva vajnic si nujnic...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.