Reportaje

ACADEMIA DE SPORT ÎNDEAMNĂ FEDERAȚIA DE GIMNASTICĂ RITMICĂ SĂ REVIZUIASCĂ COMPONENȚA SELECȚIONATEI NAȚIONALE ÎNAINTE DE CAMPIONATUL EUROPEAN

23 noiembrie, 2020
ACADEMIA DE SPORT ÎNDEAMNĂ FEDERAȚIA DE GIMNASTICĂ RITMICĂ SĂ REVIZUIASCĂ COMPONENȚA SELECȚIONATEI NAȚIONALE ÎNAINTE DE CAMPIONATUL EUROPEAN

Academia Sportului Anatolii Pervanciuc îndeamnă Federația de Gimnastică Ritmică să efectueze încă un antrenament de probă în preajma Campionatului european, care urmează să aibă loc peste o săptămână, considerând că la formarea naționalei Moldovei „au fost comise încălcări grave”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, de către directorul Academiei, Alexei Pervanciuc, arbitrul internațional Maia Nicolaev și antrenorul de gimnastică artistică, Maria Nicolaev.

În opinia lui Pervanciuc, decizia Federației precum că Moldova va fi reprezentată de Anastasia Guz încalcă drepturile altei gimnaste – Anastasia Zacrevschi, elevă a Academiei, care are mai multă experiență în competiţiile europene şi mondiale.

„Au fost încălcate drepturile sportivei, antrenorului și arbitrilor. Federația a admis încălcări grave și nu a respectat protocolul”, a spus el.

Antrenorul Maia Nicolaev a calificat drept „spectacol” antrenamentul, în urma căruia a fost aleasă Anastasia Guz.

„Protocolul nu a fost întocmit și nu s-a ținut cont de faptul că cinci antrenori au votat pentru Anastasia Zacrevschi și doar trei pentru Anastasia Guz”, a spus ea.

Arbitrul de talie internațională, Maria Nicolaev, s-a arătat indignată de faptul că în calitate de juriu nu au fost invitați antrenori din Transnistria.

„Anul trecut am prezentat Moldova la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică de la Baku. Federația a achitat doar pentru zborul nostru, restul cheltuielilor noi le-am suportat de sine stătător, iar în acest caz au fost găsiți bani pentru întreaga delegație”, a spus ea.

Pervanciuc a comunicat că s-a adresat deja președintelui interimar al Federației, Victoria Federiuc, precum și președintelui grupului de antrenori, Marina Leușchina, cu rugămintea de a organiza un alt antrenament de probă, dar aceștia nici măcar nu au răspuns la telefon. Iar Ministerul Educației, Culturii și Cercetării „nu poate interveni în problemele interne ale Federației până nu vor fi demonstrate încălcări în procesul de alegere a gimnastei, care va prezenta RM”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 23.11.2020 04:56:04 Fima
    Evident ca aici este o problema...
  2. 23.11.2020 04:57:18 Snejana
    Mai departe asa fel nu se poate!
  3. 23.11.2020 05:01:08 Larisa
    De ce nu faceti protest?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.