Reportaje

VIOREL MORARI: PG NU ESTE ÎN STARE SĂ INVESTIGHEZE FRAUDA BANCARĂ

02 decembrie, 2020
VIOREL MORARI: PG NU ESTE ÎN STARE SĂ INVESTIGHEZE FRAUDA BANCARĂ

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, consideră că „Procuratura Generală (PG) nu este în stare să investigheze cazul furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova”. Despre aceasta el a declarat miercuri la o conferință de presă la agenția INFOTAG.

„Vedem acțiunile inapte ale procurorilor și declarațiile nefondate ale procurorului general Alexandr Stoianoglo, care doar interferează desfășurării anchetei”, a spus Morari.

Potrivit lui, tocmai din acest motiv Vladimir Plahotniuc nu a fost încă inclus pe lista internațională a căutărilor de către Interpol.

„Stoianoglo a făcut o serie de declarații despre vinovăția lui Plahotniuc, încălcând principiul prezumției de nevinovăție. Acest lucru trezește imediat suspiciuni din partea Interpolului, care ajunge la concluzia că, dacă Plahotniuc va fi arestat, nu i se va garanta o justiție echitabilă. În plus, PG l-a numit deja pe Plahotniuc „principalul beneficiar” al furtului miliardului. Și, în același timp, a fost menționat că Plahotniuc a sustras  doar 100 mil. de dolari. Iar acesta este doar 10% din suma de bani furați. De ce atunci este numit „principalul beneficiar”?!”, se întrebă Morari.

 

Comentarii [ 1 ] Adaugă

  1. 02.12.2020 07:24:23 David
    Clar lucru, fiecare oligarh vre sa aiba procurorul sau...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.