Reportaje

FOSTUL ȘEF AL PROCURATURII ANTICORUPȚIE VIOREL MORARI CONSIDERĂ CĂ SITUAȚIA DIN CADRUL PG NU S-A SCHIMBAT

02 decembrie, 2020
FOSTUL ȘEF AL PROCURATURII ANTICORUPȚIE VIOREL MORARI CONSIDERĂ CĂ SITUAȚIA DIN CADRUL PG NU S-A SCHIMBAT

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, consideră că situația din cadrul Procuraturii Generale (PG) și autorităților de urmărire penală nu s-a schimbat de la numirea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general. Despre aceasta el a declarat miercuri la o conferință de presă la agenția INFOTAG.

„Stoianoglo minte când susține că s-au produs schimbări la PG. Nu văd nicio modificare care să corespundă principiilor statului de drept. Totul a rămas așa cum a fost. Nu este adevărat când procurorul general spune că nu mai există dosare penale personalizate împotriva oamenilor de afaceri”, a spus Morari, împotriva căruia au fost inițiate mai multe dosare penale, care în opinia sa, „au fost deschise la ordin”.

El a adus drept exemplu dosarle deschise împotriva sa și a rudelor sale.

„În februarie 2020, a fost inițiat un dosar penal împotriva fratelui meu. Compania acestuia este acuzată de evaziune fiscală. Acest lucru a fost făcut chiar și fără verificarea necesară de către Inspectoratul Fiscal de Sat în astfel de cazuri. Iar inspectrea a avut loc abia în septembrie, după ce s-a stabilit că compania a achitat impozite la buget de 400 mii de lei”, a spus fostul procuror.

El a menționat, în special, că nouă persoane au fost reținute în mod nejustificat în cazul presupusei ansamblării ilegale de elicoptere, pe care ulterior au fost forțași să-i elibereze.

Morari a spus că intenționează să-l dea în judecată pe procurorul general pentru insultarea onoarei și demnității.

„Alexandr Stoianoglo și Veaceslav Platon, care a fost eliberat din închisoare, au lansat o campanie întreagă împotriva mea. Platon face declarații în numele PG, iar Stoianoglo nu se opune acestui lucru. Se cunosc de multă vreme”, a spus el.

Potrivit lui, fiind parlamentari, Stoianoglo și Platon încă din 2011 au fost aproape singurii deputați care au votat împotriva lichidării instanțelor economice.

„Au interese comune. Am informații, protrivit cărora într-o anumită perioadă Stoianoglo l-a consultat pe Platon cu privire la probleme juridice. Colectez toate informațiile pentru a merge în instanță”, a spus Morari.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 02.12.2020 07:16:31 Stas
    Fost procuror stie ce sa declara, acum este momentul foarte important.
  2. 02.12.2020 07:25:31 Viagra
    Dl Stoeanoglo trebue sa fie mult mai dur fata de hotilor si banditii...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.