Reportaje

AVOCAT: TERENURI ALE STATULUI CU O SUPRAFAȚĂ DE MAI MULT DE O MIE DE METRI PĂTRATI AU FOST OCUPATE DE O COMPANIE PRIVATĂ

15 decembrie, 2020
AVOCAT: TERENURI ALE STATULUI CU O SUPRAFAȚĂ DE MAI MULT DE O MIE DE METRI PĂTRATI AU FOST OCUPATE DE O COMPANIE PRIVATĂ

Un teren, cu o suprafață de peste o mie de metri pătrați, a fost ocupat ilegal de către societatea Canion Club, - a declarat avocatul companiei Simplex Vitalie Mamaliga. Într-o conferinţă de presă, ce a avut loc marți la Agenția INFOTAG, acesta a spus că Canion Club avea un contract de închiriere a terenului respectiv cu Agenția Proprietății Publice valabil doar până în anul 2017.

“În 2019, conducerea Primăriei comunei Stauceni a emis, în mod neaşteptat, o autorizaţie de construcţie, fără a avea documente valabile care să confirme proprietatea sau dreptul de a folosi terenul pe care se presupune construcția, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a legii. Într-un ritm accelerat, pe acest teritoriu sunt construite un centru de deservire a automobilelor şi o spălătorie auto. În același timp, la Cadastru, a fost înregistrat imobilul amplasat pe acest teren, fără ca Canion Club să deţină vreun document care atestă proprietatea sau dreptul de folosință a acestui teren, ce reprezintă proprietatea statului. Aceasta este o încălcare gravă a legii”, - a menţionat avocatul.

A fost inițiat un proces de judecată în urma căruia s-a stabilit ca toate lucrările de construcție la acest obiect să fie suspendate. Vitalie Mamaliga a atras atenţia asupra faptului că lucrările de construcție continuă și astăzi.

“Încercările de a-l aduce pe arhitectul primăriei Stauceni, Igor Cucereanu, să suspende lucrările nu au dus la nimic”, - a spus avocatul, indicând că “permisiunea ilegală pentru construirea complexului tehnic a fost semnată de către arhitectul și fostul primar al comunei, Valentin Sitnic”.

Mamaliga a menționat, de asemenea, că, conform actelor normative, nicio clădire nu poate fi construită în zona de protecție a drumurilor, la o distanță mai mică de 15 metri, noua construcție fiind ridicată la doar 8 metri de la drumul de importanță națională.

“Putem să ne imaginăm ce se va întâmpla pe autostradă dacă mașinile care așteaptă rîndul lor, la autoservice sau spălătorie, vor bloca intrarea principală în orașul Chișinău”, - a spus avocatul indignat.

Potrivit acestuia, ca răspuns la cererile legale ale companiei, instituțiile responsabile își pasează responsabilitatea unii altora.

“Nimeni nu acordă atenție faptului că un teren de pământ care aparținea statului a fost preluat abuziv. Care este prejudiciul material cauzat statului în urma deposedării de teren și înregistrării abuzive a acestei construcții de către Canion Club SRL ?

Este o schemă ilegală și mai mult, e protejateă de oficiali care nu își îndeplinesc obligațiunile sau admit abuzuri”, a spus Mamaliga.

Din numele companiei Simplex, avocatul Mamaliga a făcut apel către instituțiile de stat și către preşedintele Maia Sandu să intervină în situaţia creată, deoarece în acest incident ”există o vădită formă de corupţie".

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 15.12.2020 04:32:13 Sofia
    Totul este corupt si legat cu mafia!
  2. 15.12.2020 04:33:48 Zosim
    Sa vadem ce real asta ne da... Pina chind avem ce avem...
  3. 15.12.2020 04:34:29 Lorena
    Numai dna Sandu sa face ceva, tot altii sunt corupti!
  4. 15.12.2020 05:12:52 Fima
    Crizis sa treaca da precu la pamint sa scumpeasca dramatic!
  5. 15.12.2020 08:01:38 Vladimir
    Pentru asa ceva este nevoe de un grup de avocatii mult mai puternic!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.