Reportaje

RADU REBEJA VA CONTESTA ÎN INSTANŢĂ INTERZICEREA PARTICIPĂRII SALE LA ALEGERILE PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL FMF

20 ianuarie, 2021
RADU REBEJA VA CONTESTA ÎN INSTANŢĂ INTERZICEREA PARTICIPĂRII SALE LA ALEGERILE PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL FMF

Candidatul la funcția de președinte al Federației Moldoveneşti din Moldova (FMF), Radu Rebeja va contesta în instanță refuzul comisiei de selecție de a-i permite să participe la alegerile programate pentru 22 ianuarie.

El a declarat, într-o conferință de presă la agenția INFOTAG, că motivul refuzului constă în „unele greșeli în pregătirea pachetului de documente pentru înregistrarea sa în calitate de candidat”.

Fostul jucător al echipei naționale de fotbal este sigur că „în spatele acestei decizii există un anumit grup de oameni din FMF care nu doresc deschidere și competiție sănătoasă în fotbalul moldovenesc”.

El a reamintit că, în ultimii ani, conceptul de „fotbal moldovenesc” este tot mai mult asociat cu scăderea ratingului său internațional (de la poziția 37 în 2008 la poziția 176 în prezent), dosare penale la nivel înalt, care implică antrenori și jucători, distrugerea totală a infrastructurii stadioanelor.

„Conducerea actuală a FMF continuă să blocheze publicarea pe site-ul oficial  programele contracandidaților, viziunea lor asupra schimbărilor din fotbalul național. Se exercită presiune asupra structurilor teritoriale ale FMF, se folosește șantajul ”, a spus Rebeja.

Un alt fost jucător al echipei naționale de fotbal, Sergiu Dadu, a menţionat că rezultatele slabe ale performanțelor cluburilor și ale echipei naționale în turneele europene vorbesc despre calitatea fotbalului moldovenesc. Dadu a reamintit că „aranjarea meciurilor a devenit o adevărată problemă pentru fotbalul moldovenesc și există investigații internaționale în această privință”.

"Conducerea FMF ar trebui să coopereze în această direcție cu organele de aplicare a legii pentru a eradica fenomenul negativ", a spus el.

Rebeja și membrii echipei sale și-au confirmat intenția de a participa la viitorul Congres al FMF din 22 ianuarie.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 20.01.2021 06:15:51 Victor
    Peste patru ani dl Rebeja sa fie ales presedinte FFM, precis si garantat.
  2. 21.01.2021 06:47:03 Fima
    Este mare pacat ca dl Rebeja nu sa compaca cu dl Oleinicenco, ei impreuna pot sa fac mult mai multe cheste bune pentru Federatia si pentru fotbalistii nostrii.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.