Reportaje

VIOREL MORARI: ANCHETA PENALĂ ÎMPOTRIVA FRATILOR BORŞ A FOST BAZATĂ PE AUDITUL INSPECTORATURLUI FISCAL ȘI PE REZULTATELE ACTIVITĂŢII MAI

26 ianuarie, 2021
VIOREL MORARI: ANCHETA  PENALĂ ÎMPOTRIVA FRATILOR BORŞ A FOST BAZATĂ PE AUDITUL INSPECTORATURLUI FISCAL ȘI PE REZULTATELE ACTIVITĂŢII  MAI

Ancheta penală împotriva fraților Andrian și Igor Borş, care dețin rețeaua de benzinării Vento, s-a bazat pe materialele auditului Inspectoratului Fiscal și pe activitățile operaționale ale angajaților Inspectoratului Național de Investigații din Ministerul Afacerilor Interne și nu a fost deloc o inițiativă a Procuraturii Anticorupție (PA). Acest lucru a fost declarat luni de Viorel Morari, care a fost înlăturat de la conducerea instituţiei,  într-o conferinţă de presă organizată la INFOTAG.

Potrivit lui Morari, frații Borş au fost suspectați de spălare de bani, evaziune fiscală și fraudă. El a reamintit că Igor Borş a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani în proporţie deosebit de mare (2,373 milioane de lei), iar motivele au fost actele de inspecție ale SRL Datario (principalul acționar al lanțului Vento).

„Igor Borş a condus compania Tirex, iar Adrian a inițiat crearea rețelei de stații de alimentare Vento. Ca urmare a apărut  diminuarea activelor Tirex, deoarece frații au lucrat împreună. Acest lucru este demonstrat de materialele prezentate de Inspectoratul Național de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru a gestiona rețeaua, au fost înregistrate mai multe companii, în care persoanele care erau subordonate financiar fraților Borş au acționat în calitate de administratori”, a spus Morari, exprimând opinia că stația de benzină Vento a dăunat companiei Tirex.

„Acest lucru a fost demonstrat de inspecţia internațională de la Tirex. Cu toate acestea, directorul său, un cetățean german care a colaborat cu Procuratura Anticorupţie, a fost demis, iar mai târziu Tirex a refuzat să coopereze cu agențiile de aplicare a legii”, a spus Morari.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 26.01.2021 11:54:29 Vadim
    Vedati, este logica in tot ce declara si in ce sa spuna dl Morari.
  2. 26.01.2021 11:58:02 Mihai
    Dl Moraru da dovada ca el nu este vinovat, si nimeni nu poate sa prezinte fapte vinovatiei lui!
  3. 26.01.2021 12:03:04 Ozea
    Nu cred ca el poate sa ste dupa grate...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.