Reportaje

UN FOND PRIVAT AMERICAN VA INVESTI 2 MILIARDE DE LEI UNTR-UN COMPLEX REZIDENŢIAL, CARE VA FI CONSTRUIT LA PERIFERIA CHIŞINĂULUI

07 mai, 2021
UN FOND PRIVAT AMERICAN VA INVESTI 2 MILIARDE DE LEI UNTR-UN COMPLEX REZIDENŢIAL, CARE VA FI CONSTRUIT LA PERIFERIA CHIŞINĂULUI

Un fond privat din Statele Unite va investi 2 miliarde de lei într-un complex rezidenţial, care va fi construit la periferia Chişinăului (la "Porţile Oraşului"). Vasile Chirtoca, preşedintele direcţiei municipale pentru construcţii, arhitectură şi relaţii funciare, a anunţat acest lucru joi în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată la agenţia INFOTAG.

Potrivit acestuia, oraşul are nevoie de acest proiect.

"Terenul pentru construcţii este proprietatea întreprinderii Aviatehnologie, care, din păcate, a fost inactivă de mulţi ani. Acolo au rămas clădiri dărăpănate. Construirea complexului presupune amenajarea acestei părţi a capitalei din apropierea parcului Gradina Botanica. Infrastructura şi arterele de transport vor fi modernizate, vor fi achiziţionate autobuze şi troleibuze. Complexul va avea două săli de sport, o grădiniţă, o parcare", a spus Chirtoca.

El a spus că apariţia unui astfel de complex nu ar trebui să afecteze viaţa altor locuitori ai capitalei Moldovei.

"Activităţilor comisiei se conduc după principiul: Chişinăul este în primul rând pentru locuitorii săi, iar afaceri puteţi face în afara oraşului", a spus el.

Referindu-se la construcţia ambasadei SUA pe locul fostului stadion republican, Chirtoca a menţionat că "conducerea ţării ar trebui să ofere alt loc pentru ambasada unei ţări atât de mari".

"Este păcat că ambasada unei ţări atât de mari este implicată în acest proiect. Eu, în calitate de membru al echipei PSRM (nu membru al acestui partid), nu susţin acest proiect. Pe locul stadionului ar trebui să existe o construcţie socială: un stadion sau un patinoar interior, cu un parc în apropiere. Nu ar trebui să existe o ambasadă în acest loc", a spus Chirtoca.

În perioada 3 decembrie 2019 - 31 martie 2021, comisia a examinat 806 proiecte de hotărâri, aprobând în acelaşi timp 628. În total, în perioada de raportare au fost desfăşurate 27 de şedinţe, dintre care 21 după declararea stării de urgenţă.

 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 07.05.2021 05:24:14 Ivan
    Aici ceva este, noi nu stim despre ceva in detalii.
  2. 07.05.2021 05:26:19 Eva
    Cum credeti, de ce dl Chirtoca nu sa dat nume fondului care este gata sa da 2 000 000 000 de lei?
  3. 08.05.2021 11:34:41 Nicoleta
    Gospodin Chirtoca - biznesmen, pricem oceno uspesnii, i etim vse scazano!
  4. 08.05.2021 11:37:22 Boris
    Am impresia ca dl Chirtoca bine stie cum trebue dezvoltat tara Moldovei...
  5. 08.05.2021 11:41:15 Du mitru
    Cum spuna dl Chirtoca ori ce afacerea trebue sa aiba un profit!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.