Reportaje

UNUL DINTRE MEMBRII CNOS A ACUZAT PREȘEDINTELE INSTITUȚIEI DE „PROMOVAREA SCHEMELOR DE CORUPȚIE ȘI TRUCAREA ALEGERILOR”

21 septembrie, 2021
UNUL DINTRE MEMBRII CNOS A ACUZAT PREȘEDINTELE INSTITUȚIEI DE „PROMOVAREA SCHEMELOR DE CORUPȚIE ȘI TRUCAREA ALEGERILOR”

Membrul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), președintele Federației de Lupte din Republica Moldova, Ivan Gheorghiu, l-a acuzat pe președintele instituției, Nicolae Juravschi, de „promovarea schemelor de corupție, trucarea alegerilor, precum și de presiuni asupra unor membri ai comitetul executiv al organizației publice”.

El a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, că „timp de 20 de ani, față de domnul Juravschi s-au acumulat întrebări despre conducerea sa necontrolată a comitetului”.

Gheorghiu a spus că ordinea de zi a ședinței comitetului executiv al CNOS, programată pentru 22 septembrie, a inclus subiectul: „Discutarea comportamentului unor membri ai comitetului executiv al CNOS”.

„Sunt susținut de mai mulți membri ai Comitetului. Îi adresez lui Juravschi întrebări incomode de multă vreme și în mod regulat. De ce face lobby pentru interesele anumitor federații în detrimentul altora? Unde cheltuie banii primiți din bugetul de stat? De ce creează structuri afiliate de neînțeles prin care sunt cheltuite aceste fonduri? Dar Juravschi nu vrea să răspundă. Știind că cer un raport financiar, el încearcă să facă presiuni asupra mea, intimidând alți membri ai CNOS. De exemplu, prin revocarea drepturilor de vot”, a spus el.

Potrivit lui, Juravschi „în septembrie 2020, și-a organizat din nou propriile alegeri ilegale la șefia CNOS”.

„Nicăieri în Regulamentul Comitetului nu se precizează că Adunarea Generală are loc sub formă de vot electronic. Și Juravschi acum un an, profitând de pandemie, și-a organizat de fapt realegerea ilegală. Există multe astfel de acțiuni a lui Juravschi. De exemplu, îi este îngrozitor de frică de prezentarea raportului financiar al CNOS pentru ultimii ani. Și dacă ședința ar fi fost organizată cu prezență, cel puțin, i-aș pune o întrebare despre cheltuieli și legalitatea acestora. Acum avem cinci procese în instanțe. Dar procesul de examinare a acestora este lent. Încă o dată, atrag atenția agențiilor de aplicare a legii asupra situației alarmante și de criză din cea mai mare organizație publică. Permiteți-mi să vă reamintesc că CNOS este o structură socială și nu o organizație personală a lui Juravschi”, a spus Gheorghiu.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 21.09.2021 02:52:46 Petrea
    Cine stie, acest om este bun? El poate sa fie un nou presedinte la CNOS?
  2. 21.09.2021 05:58:24 Horia
    Problema consta in aceia ca dl Juravschi are sustinere in coridoarele puterei de stat...
  3. 21.09.2021 06:00:20 Maria
    Eu personal am mare increderea in dl Ivan Gheorghiu, cred ca el spune noi adavarul.
  4. 22.09.2021 10:32:37 Timur
    Interesant, de ce oameni sportiv sunt atit de slab pentru rezolvarea acestei probleme?
  5. 22.09.2021 10:40:35 Demian
    Interesant, ce pararea are dl Juravschi?
  6. 27.09.2021 05:47:25 Raisa
    Nou presedinte CNOS trebue sa fie ales in mod cinstit si democratic!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.