Reportaje

COMPANIA TURBOENERGY POWER INTENŢIONEAZĂ SĂ CONTESTE REZULTATELE TENDERULUI PENTRU EFECTUAREA REPARAŢIILOR LA TERMOELECTRICA

11 aprilie, 2022
COMPANIA TURBOENERGY POWER INTENŢIONEAZĂ SĂ CONTESTE REZULTATELE TENDERULUI PENTRU EFECTUAREA REPARAŢIILOR LA TERMOELECTRICA

Compania Turboenergy Power intenționează să conteste rezultatele tenderului pentru repararea echipamentelor la întreprinderea de stat Termoelectrica din Chișinău. Reprezentanții consorțiului energetic româno-american au anunțat acest lucru, luni, într-o conferință de presă susţinută la agenția Infotag, menționând că a fost deja pregătit un recurs prealabil în instanță.

Avocatul Nicolae Angel a explicat că licitația organizată de partea moldovenească s-a desfășurat cu încălcări. În opinia sa, tenderul „nu a întrunit principii de bază, precum tratamentul egal al tuturor participanților, nediscriminarea, concurența loială”.

Avocatul susține că Turboenergy Power n-a participat la concurs tocmai din cauza termenelor foarte scurte stabilite pentru lucrări, dar că era pregătită pentru un parteneriat în cazul în care acestea ar fi fost revizuite. În plus, licitația a fost câștigată de o firmă (compania rusă Power Machines) aflată pe „lista neagră”, sub sancțiuni internaționale, iar eventuala cooperare cu aceasta contrazice obligațiile internaționale ale Republicii Moldova.

Angel nu este de acord cu ministrul infrastructurii, Andrei Spînu, care a spus că „compania rusă a câștigat pentru că nu a existat o alternativă la propunerea ei”.

„Am prezentat (autorităţilor moldoveneşti – „I.”) soluţii mai profitabile atât în ceea ce priveşte productivitatea, cât şi reducerea emisiilor. Ministrul a spus că o astfel de muncă ar costa sute de milioane, ceea ce este fundamental greșit. Aveam un preț competitiv comparabil (conform termenilor de referință, lucrarea a fost estimată la 13 milioane de euro - „I.”)”, a spus avocatul.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 11.04.2022 05:09:58 Grigore
    Cred ca compania aceasta merita sa chistiga concurs.
  2. 11.04.2022 05:11:26 Fima
    Cu asa incalcari Moldova trebue sa organizeze incoodata concurs.
  3. 11.04.2022 05:13:16 David
    Poate Banca Mondiala este vinovata?
  4. 12.04.2022 12:53:21 Filaret
    Ce inseamna presa - tender deja a fost anulat!!!
  5. 12.04.2022 02:50:42 Malai
    Molodti, cito dobilisi spravedlivosti, pridea v nezavisimoe SMI.
  6. 12.04.2022 02:52:58 Snejana
    Nu nou tender este cea mai buna solutie, cred eu.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.