Reportaje

GRUPUL DE COMPANII HORUS: NEEFECTUAREA LUCRĂRILOR DE REPARAȚIE LA TERMOELECTRICA - O AMENINȚARE PENTRU ASIGURAREA CU CĂLDURĂ A CHIŞINĂULUI

13 aprilie, 2022
GRUPUL DE COMPANII HORUS: NEEFECTUAREA LUCRĂRILOR DE REPARAȚIE LA TERMOELECTRICA - O AMENINȚARE PENTRU ASIGURAREA CU CĂLDURĂ A CHIŞINĂULUI

Grupul de companii Horus, care a câștigat licitația pentru repararea și modernizarea a două unități electrice de la Termoelectrica, apreciază că neexecutarea lucrărilor comportă riscuri pentru furnizarea de energie termică în Chișinău.

Directorul departamentului juridic al Horus Energy, Alesea Gotînjanu, a declarat, miercuri, la o conferință de presă susţinută la Infotag, că compania a participat la licitație ca parte a unui consorțiu în care cota companiei ruse „Silovîie maşinî” («Силовые машины») era de 12,7%. Potrivit lui Gotînjanu, compania rusă răspunde doar de furnizarea de echipamente necesare lucrării (aproximativ 2 milioane de euro din întreaga sumă a contractului de 13 milioane).

Ea a explicat că Horus a fost singura companie care a depus o ofertă: pe 18 martie a fost primită o scrisoare de acceptare, pe 8 aprilie a fost încheiat un contract de prestare a lucrărilor, iar pe 11 aprilie, compania a aflat din presă că guvernul intenționează să rezilieze contractul. Totodată, până acum compania nu a primit nicio notificare oficială de reziliere - prin urmare, contractul continuă să fie în vigoare.

Mihai Godea, director al departamentului de dezvoltare (fost vicepreședinte al Partidului liberal democrat (PLDM) – „I.”), participarea unei companii ruse a provocat un val de „speculații cinice” în presă. El a spus că compania a solicitat Băncii Mondiale (care supraveghează implementarea proiectului) cu privire la participarea „Silovîie maşinî”, care se află sub sancțiuni internaționale, iar reprezentanţi ai BM au răspuns că „nu există probleme”. Godea spune că prețul pentru munca oferită de Horus a fost de patru-cinci ori mai mic decât alte oferte (de fapt, n-au existat alte oferte, ci doar intenții – „I.”).

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 14.04.2022 01:50:22 Vlada
    Compania are o suta de procente dreptate!
  2. 14.04.2022 01:52:12 Fima
    Unde este adevarul in Moldova?
  3. 14.04.2022 01:53:43 Stas
    Cum statu nostru sa face asa ceva?

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.