Reportaje

APĂRĂTORII ANIMALELOR ÎL ACUZĂ PE UN CONSILIER DE LA PLATFORMA DA DE INTENŢIA DE LICHIDARE A SECŢIEI PENTRU PROTECŢIA ANIMALELOR

14 aprilie, 2022
APĂRĂTORII ANIMALELOR ÎL ACUZĂ PE UN CONSILIER DE LA PLATFORMA DA DE INTENŢIA DE LICHIDARE A SECŢIEI PENTRU PROTECŢIA ANIMALELOR

Apărătorii animalelor din Chișinău l-au acuzat pe Ruslan Verbițchi, consilier din partea partidului Platforma DA, că intenționează să lichideze secţia pentru protecția animalelor care funcţionează pe lângă primăria capitalei.

Lidia Vinogradova, o activistă a ONG-ului „Societatea umană”, a declarat, joi, la o conferință de presă organizată la agenția Infotag, că consilierul conduce comisia pentru problemele câinilor şi altor animale fără stăpân, care și-a început activitatea în decembrie 2021.

„Comisia a fost formată din 10 persoane, dintre care majoritatea erau funcţionari ai Primăriei care n-au manifestat nicio dorință de a se ocupa de problemele „fraților noștri mai mici”. În timpul activităţii comisiei, aceștia și-au arătat deplina incompetență. Zilele trecute, Verbiţchi a anunțat într-un mesaj pe rețelele de socializare că comisia este în curs de lichidare. Odată cu ea se închide și secţia pentru protecția animalelor. S-a propus organizarea unei noi întreprinderi municipale de îngrijire a animalelor, precum și adoptarea unui nou regulament în acest sens”, a spus reprezentanta ONG-ului.

Potrivit acesteia, de problema câinilor fără stăpân din Chișinău se ocupă acum serviciul municipal al cărui activitate de bază este colectarea gunoiului.

„Dar animalele nu sunt gunoi. Le tratează însă ca pe gunoi. Așa-numita necropolă de astăzi are până la 500 de câini. Acesta nu este un loc de întreținere umană a câinilor, ci mai degrabă un loc al morții lor. Necropola funcționează fără actele sanitare necesare și, prin urmare, nu poate deservi animalele”, a menționat Vinogradova.

Ea a spus că, potrivit statisticilor oficiale, în oraș sunt 5.000 de câini vagabonzi.

„Pentru anul 2022 au fost alocate 8,5 milioane de lei din impozitele chișinăuienilor pentru activitatea necropolei. Verbiţchi consideră că ar trebui creată o nouă unitate de îngrijire a animalelor, care să cuprindă toate cele 5.000 de animale. Dar atunci bugetul ei ar trebui să ajungă la 85 de milioane de lei. Avem un deficit bugetar municipal pentru 2022 planificat la 2 miliarde de lei. Sunt chișinăuienii gata să plătească pentru experimentele consilierului Verbiţchi?!”, și-a exprimat ea îndoiala.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 15.04.2022 11:31:21 David
    Cum asa se poate, eu nu intaleg.
  2. 15.04.2022 11:34:43 Violina
    Este superb ca la noi in porimaria macar cineva sa ocupa cu asa ceva.
  3. 15.04.2022 11:37:02 Eva
    Valeu, chiear asa stau lucrurile?
  4. 15.04.2022 04:05:10 David
    Nici nu pot sa cred in asa ceva...

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.