Reportaje

APĂRĂTORII ANIMALELOR CER ŞEFULUI STATULUI ŞI PARLAMENTULUI SĂ INTERVINĂ ÎN SITUAȚIA ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN DIN CHIȘINĂU

05 mai, 2022
APĂRĂTORII ANIMALELOR CER ŞEFULUI STATULUI ŞI PARLAMENTULUI SĂ INTERVINĂ ÎN SITUAȚIA ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN DIN CHIȘINĂU

Apărătorii animalelor au făcut un apel către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și parlamentul țării să intervină urgent în situația animalelor fără stăpân din Chișinău, care se înmulțesc necontrolat în capitală. Ei au anunțat acest lucru joi, la o conferință de presă susţinută la sediul agenției Infotag.

Activista socială Lidia Vinogradova a reamintit că recent Consiliul municipal (CMM) a votat, la inițiativa lui Ruslan Verbiţchi, consilier din partea Platformei DA, pentru crearea unei noi întreprinderi de îngrijire a animalelor pe baza Regiei „Autosalubritate”.

„Cu o majoritate a consilierilor din Platforma DA și socialiștilor a fost închisă și secţia pentru controlul și protecția animalelor, care își făcea efectiv lucrul de trei ani. La insistenţa lui Verbiţchi, a fost propus un nou regulament referitor la animalele fără stăpân. Credem că această alianță a celor două partide este orientată ca persoane complet incompetente să înceapă să „facă business” cu această problemă, dar nu să o rezolvă în esență”, a spus apărătorul animalelor.

Vinogradova a subliniat că „Regulamentul noii întreprinderi indică numărul de unități de personal şi salariile lor, numărul de șefi, contabili și agenți de pază, dar nu spune nimic despre cum vor fi plasate animalele în viitoarea nouă necropolă, cum vor fi tratate și sterilizate”.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 06.05.2022 03:50:58 David
    Fcemei au dreptate!
  2. 06.05.2022 03:53:17 Fima
    De ce primaria sa ocupat asa gresita pozitia?
  3. 06.05.2022 03:57:12 Raisa
    Bravo! Asa si trebue.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.