Reportaje

REPREZENTANȚII UNUI CENTRU MEDICAL SUNT INDIGNAŢI DE ÎNCERCĂRILE DE A-I PRIVA DE POSIBILITATEA DE A-I TRATA PE CHIȘINAUIENI

20 iulie, 2022
REPREZENTANȚII UNUI CENTRU MEDICAL SUNT INDIGNAŢI DE ÎNCERCĂRILE DE A-I PRIVA DE POSIBILITATEA DE A-I TRATA PE CHIȘINAUIENI

Reprezentanții centrului medical privat PRO SANO sunt revoltați de încercările de a-i priva de posibilitatea de a trata chișinăuieni.

Administratorul centrului, Larisa Moscalu, a precizat miercuri, într-o conferință de presă susţinută la agenția Infotag, că instituția medicală funcționează în sectorul Buiucani de peste 20 de ani, majorându-şi numărul de pacienți de la 1.000 la 10.000.

„În ultimii ani, am supraviețuit pandemiei, ajutându-ne cu succes pacienții, ceea ce a consolidat echipa și a demonstrat eficiența celor șase medici de familie ai noștri. Din 2010, PRO SANO activează în baza unui contract cu Compania naţională de asigurări de sănătate (CNAM). În tot acest timp am fost verificați, dar n-au existat niciodată reclamații cu privire la calitatea serviciilor oferite. Cu toate acestea, în februarie 2022, a fost întocmit un act de control de către specialiștii CNAM despre unele încălcări. În luna mai, aceeași companie a verificat aceeași perioadă de funcționare a centrului în 2021. Drept urmare, contractul cu noi a fost reziliat de către CNAM.  Toate acestea sunt o încercare de a pune presiune asupra echipei PRO SANO, cu scopul de a o acapara printr-un atac raider”, crede ea.

Moscalu a spus că există un ordin de la Direcția de sănătate a primăriei Chișinău, semnat de șeful acesteia, Boris Gîlcă, prin care se dispune transferul medicilor centrului în alte instituții medicale, precum și transferul documentelor pacienților.

„Domnul Gîlcă mi-a vorbit în repetate rânduri despre faptul că există numeroase plângeri privind calitatea serviciilor centrului. Dar, după ce a auzit cerința de a vorbi mai exact, a evitat să răspundă. N-am nicio îndoială că între el și șeful CNAM, Ion Dodon, există o înţelegere de a exercita presiuni împotriva echipei noastre”, a spus administratorul.

Avocatul centrului, Aureliu Scorţescu, a apelat la instanţa de judecată cu cererea de restabilire a contractului cu CNAM, şi, de asemenea, cere Centrului naţional anticorupţie să examineze cu atenţie activitatea lui Gîlcă sub aspectul abuzului de serviciu.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 21.07.2022 03:38:00 Zoreana
    Cineva deja vre sa puna laba la aceasta afacerea...
  2. 21.07.2022 03:41:38 Grigore
    Oamenii au incredere in PRO SANO!
  3. 28.07.2022 10:31:16 Drozd
    Vse hoteat pribrati c rucam!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.