Reportaje

ÎN MOLDOVA A FOST LANSATĂ O CAMPANIE DE INFORMARE A POPULAȚIEI PRIVIND NECESITATEA COLECTĂRII SEPARATE A DEŞEURILOR

15 septembrie, 2022
ÎN MOLDOVA A FOST LANSATĂ O CAMPANIE DE INFORMARE A POPULAȚIEI PRIVIND NECESITATEA COLECTĂRII SEPARATE A DEŞEURILOR
În Moldova a început o campanie de informare a populației cu privire la necesitatea colectării separate a deșeurilor. Despre acest lucru au relatat reprezentanții organizației obștești Reciclare.

Într-o conferință de presă susținută joi la sediul agenției Infotag, aceștia au menționat că campania se desfășoară sub sloganul EUSORTEZ și este susținută atât de parteneri internaționali -  Oficiul PNUD, cât şi de operatorii locali de colectare și procesare a deșeurilor, precum și de ministerul mediului.

Fața campaniei de informare, prezentatoarea TV Lilia Ojovan, consideră că „există o problemă acută în Moldova de poluare intensivă a solului și a apei”.

„Motivul este că populația pe ansamblu nu înțelege gravitatea extremă a faptului că de vină este gunoiul. Trebuie evacuat la timp și corect și, de asemenea, trebuie instruiţi copiii în acest sens încă de la primii pași în viață. Trebuie înțeles că acest lucru este necesar pentru noi toți. În acest sens, țările europene dau un exemplu încurajator. Noi, călătorind în străinătate, o vedem cu ochii noștri. Trebuie să rezolvăm împreună problema gunoiului”, a spus ea.

În opinia ei, apa curată și solul nepoluat înseamnă și sănătatea concetățenilor, iar toate acestea creează un mediu ecologic favorabil în țară.

Potrivit inițiatorilor campaniei, saci de două culori - verde și negru - vor fi amplasați pe platformele de colectare a gunoiului și în lanțurile de retail. În unul cetățenilor li se recomandă să pună deșeuri de sticlă, hârtie, plastic, iar în altul - deșeurile biodegradabile.

Pe rețelele de socializare va apărea un videoclip special, în care va fi promovat principalul scop al campaniei de informare - a face Moldova mai curată și a transmite această înțelegere generațiilor viitoare.

Conform previziunilor persoanelor publice, se preconizează colectarea a până la 1.000 de tone de deşeuri separate pe lună.

 

Comentarii [ 4 ] Adaugă

  1. 16.09.2022 02:41:01 Grigore
    Este numai inceputu, maiavem mult ce de facut in aceasta directia.
  2. 16.09.2022 02:53:02 Alexei
    Numire este fain -eusortez, da tu?
  3. 16.09.2022 02:55:45 Sema
    Liudi na musore milionerami stanoveatsea, a mi ot nego zadihaemsea i ne mojem izbavitsea.
  4. 16.09.2022 03:41:50 David
    Statu trebue sa ajuta in rezolvarea acestei probleme.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.