Reportaje

LA CHIȘINĂU ȘI BĂLȚI, CU SPRIJINUL UE, VA AVEA LOC „NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI”

28 septembrie, 2022
LA CHIȘINĂU ȘI BĂLȚI, CU SPRIJINUL UE, VA AVEA LOC „NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI”

La Chișinău și Bălți, cu sprijinul UE, vineri, 30 septembrie, va avea loc „Noaptea cercetătorilor europeni”. Despre aceasta au povestit, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Infotag,  organizatorii evenimentului de la Universitatea tehnică a Moldovei, Universitatea de stat. A. Russo (Bălți), Academia de ştiințe a Moldovei și organizaţia nonguvernamentală InfoGroup.

Evenimentul se va desfășura în parcul UTM, din strada Studenților, și în scuarul Universității de stat „Alecu Russo”, din str. Pușkin. Evenimentul este polivalent, sunt așteptate o prezentare de modă, diverse concursuri și jocuri interactive pentru copii, o expoziție de lucrări studențești în domeniul inovațiilor tehnice, o expoziție-concurs „Creativitatea deschide universul”. Evenimentul de la Chișinău se va încheia cu un concert susținut de Pașa Parfeni.

Scopul „Nopții cercetătorilor europeni” este de a trezi interesul pentru știință și cercetarea științifică în rândul cetățenilor, pentru a demonstra modul în care știința afectează și schimbă viața.

Evenimentele din Chișinău și Bălți vor începe la ora 16:00. Intrarea va fi liberă.

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 28.09.2022 06:21:55 Elena
    Bine ca si la noi in Moldova este asa ceva...
  2. 28.09.2022 06:29:13 Malivina
    Tineretul din RM sustina asa ceva, bine faceti, bravo!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.