Reportaje

REPREZENTANȚII SINDICATELOR DIN MAI PLEDEAZĂ PENTRU GARANȚII SOCIALE SPORITE PENTRU ANGAJAŢII ORGANELOR DE DREPT

01 noiembrie, 2022
REPREZENTANȚII SINDICATELOR DIN MAI PLEDEAZĂ PENTRU GARANȚII SOCIALE SPORITE PENTRU ANGAJAŢII ORGANELOR DE DREPT

Reprezentanții sindicatelor din ministerul afacerilor interne (MAI) SINDLEX și DEMNITATE consideră că ar trebui îmbunătățită acordarea garanțiilor sociale pentru oamenii legii din Republica Moldova.

Președintele sindicatului SINDLEX, Mihail Laşcu, a declarat, marți, într-o conferință de presă susţinută la agenția Infotag, că „protecția socio-economică a funcționarilor publici cu statut special este obiectivul principal de pe agenda sindicatelor”.  

„Angajaţii noştri, inclusiv polițiști de frontieră, salvatorii, carabinierii, lucrează de câțiva ani în condiţii de criză. Acum s-a introdus starea de urgență în nordul republicii, s-a instituit starea de urgenţă în ţară, au loc proteste la Chișinău. Aceasta înseamnă că oamenii legii se află într-o stare de tensiune, îndeplinindu-și atribuțiile profesionale pentru asigurarea ordinii publice. Dar toate aceste cheltuieli de forță și energie trebuie compensate de stat”, a spus liderul sindical.

El a reamintit că anul 2022 în Moldova trece sub semnul „inflaţiei galopante”.

„Este necesară majorarea salariilor pentru angajații din toate direcțiile ministerului afacerilor interne, precum și pentru angajații sistemului național al penitenciarelor din subordinea  ministerului justiției cu cel puțin nivelul inflației, care va fi de aproximativ 35%”, a spus Laşcu.

În opinia sa, polițiștii ar trebui să primească cupoane gratuite pentru un prânz cald (pentru a minimiza riscurile unei afecţiuni precum gastrita), să fie introdus un sistem de tichete de vacanță și să fie garantată asigurarea uniformelor adecvate anotimpurilor anului.

„Uniforma, echipamentul de serviciu, vehiculele speciale uzate trebuie reînnoite, astfel încât îndeplinirea atribuțiilor de serviciu să se desfășoare în condiții confortabile”, a subliniat el.



 

Comentarii [ 5 ] Adaugă

  1. 09.11.2022 03:09:03 Sebastian
    Ei vor si noi vrem. Numai ca statu nu are atita bani pentru toti.
  2. 09.11.2022 03:18:50 Nina
    Asa ceva este din pacate numai o dorinta!
  3. 10.11.2022 05:20:10 Ilona
    Sindicatele au DREPTATE, asa si trebue!
  4. 10.11.2022 05:26:56 Jorjeta
    Da ce sindicate dres despre pensionarii care au pensie mai mica de 2 000 de lei?
  5. 28.01.2023 07:36:24 Mihail Lașcu
    Eu sunt nepotul lui

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.