Reportaje

UN GRUP DE BLOGGERI A CHEMAT CLASA POLITICĂ A MOLDOVEI ȘI CETĂȚENII „SĂ-I OPUNĂ O REZISTENȚĂ PASNICĂ PARTIDULUI DE GUVERNARE PAS”

12 decembrie, 2022
UN GRUP DE BLOGGERI A CHEMAT CLASA POLITICĂ A MOLDOVEI ȘI CETĂȚENII „SĂ-I OPUNĂ O REZISTENȚĂ PASNICĂ PARTIDULUI DE GUVERNARE PAS”

Un grup de bloggeri a făcut apel la clasa politică moldovenească reprezentată de opoziţia parlamentară şi neparlamentară, precum şi la toţi concetăţenii, să opună „rezistenţă paşnică partidului PAS de guvernământ”. Bloggerii au anunţat acest lucru luni, la o conferință de presă susţinută la sediul agenției Infotag, spunând că în acest scop se creează o organizație nonguvernamentală și apolitică, „Izvorul speranței”.

Unul dintre fondatorii acesteia, Dina Carpinschi, a numit drept principal obiectiv al asociației ca, „prin toate mijloacele legale, actualul regim de conducere să fie determinat să lucreze în beneficiul cetățenilor de rând, dar nu al politicienilor, partidelor sau curatorilor externi”.

Activistul civic Vlad Dascăl crede că actualul regim de guvernare distruge educația, școlile, obligându-i pe cetățeni să părăsească țara, pentru că „este imposibil să plătești dintr-un salariu mediu tarife care au crescut de câteva ori”.

El a fost susținut de activistul Victor Tomov, care a menţionat că astăzi soarta țării este decisă de 63 de deputați ai majorității de guvernământ.

 „Trebuie să ieșim să protestăm în masă. Ei sunt 63, iar noi suntem 2,5 milioane de oameni. Facem apel la politicieni și partide. Gândește-te până pe 20 decembrie - ni te alături sau nu. Ceea ce se întâmplă acum cu populația este un genocid admis de partidul de guvernământ și încurajat tacit de curatorii externi. Dar noi avem de trăim aici, în Moldova. Autoritățile se tem anume de cetățenii de rând, iar noi ne-am săturat de politica PAS, când fără niciun motiv aparent se introduce starea de urgență de șase ori la rând! Ceea ce se întâmplă acum este genocid împotriva poporului moldovenesc”, a spus el.

Bloggerii au promis că vor expedia apelul tuturor formaţiunilor politice.

 

Comentarii [ 6 ] Adaugă

  1. 15.12.2022 05:14:21 Ilie
    Picat, da ele nu sa prezint vocea tare in Moldova.
  2. 15.12.2022 05:15:56 Fima
    Pina chin in Moldova este lineste, opozitia easte prea slabuta fata de dna Sandu si partidu PAS.
  3. 15.12.2022 05:28:50 Serhio
    Poporul inca mai rabda...
  4. 15.12.2022 05:30:54 Grigoras
    Acesti oameni parca oleaca sunt ciudati, noi pina alegeri noi inca avem doi ani, acum prea devreme sa pui intrabarea despre schimbarea puterii in Moldova.
  5. 21.12.2022 11:35:53 Vlad
    "Ei sunt 63, iar noi suntem 2,5 milioane de oameni" , Voi nu sinteti 2,5 millioane, voi sinteti o mina de mancurti si lepadaturi , risul neamului , sustinatori ai "lumei ruse", la gunoi cu voi !!!
  6. 06.02.2023 04:33:46 Dumitru
    Acelști așa ziși blogeri sunt toți plătiți de hoții care până în prezent ne-au furat țara și populația iar ăștia îi deplâng pentru bani buni desigur. Deci ei primesc bani de la hoți dar ceilalți sunt duși în eroare de ei și trebuie de ai trage la răspundere pentru discreditarea guvernării așa cum se face în Rusia. Trebuie să incaseze ani de pușcărie pentru calomnie.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.