Reportaje

EXPERT: REPREZENTANȚII ROMÂNIEI AU SUSȚINUT DIN NOU INIȚIATIVA DISCOVER EU „IAŞI-CHIȘINĂU”

27 februarie, 2023
EXPERT: REPREZENTANȚII ROMÂNIEI AU SUSȚINUT DIN NOU INIȚIATIVA DISCOVER EU „IAŞI-CHIȘINĂU”

Reprezentanți de rang înalt ai României au susținut încă o dată inițiativa Discover EU „Iași-Chișinău”, de promovare a valorilor europene în regiune. Directorul de programe la Institutul de dezvoltare și expertiză a proiectelor din Chișinău, Iurie Calestru, a anunțat aceasta luni, într-o conferință de presă susţinută la agenția „INFOTAG”.

El a menționat că, în cadrul promovării inițiativei, la guvernul României au avut loc întâlniri cu membri ai Camerei deputaților și ai Senatului României, precum și consultări cu reprezentanții mai multor instituții ale statului.

„Există apelul lor către Comisia Europeană, care formulează argumente cu privire la utilitatea acestei iniţiative. Cu ajutorul proiectului Discover EU (Descoperă UE), mii de tineri de pe ambele maluri ale Prutului ar putea deveni posesori de bilete de călătorie cu reducere pe traseul Iași-Chișinău. Tineretul, după cum știți, este ambasadorul libertății și al valorilor europene”, a spus Calestru.

El crede că, după încheierea războiului din Ucraina, itinerarul ar putea începe de la Odesa și continua până la Chișinău și Iași, reunind zeci de mii de tineri din cele trei țări.

 

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 28.02.2023 02:54:06 Xoria
    Totul este bun - numai dace cineva ne da finantarea...
  2. 28.02.2023 02:55:20 Eva
    Nu cred ca finansarea Moldova primeste in 2023.
  3. 28.02.2023 06:20:38 Ionut
    Noi trebue sa facem aceste lucruri, numai ca in anul 2023.

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.