Panorama zilei

MOLDOVA A PREZENTAT LA BRUXELLES PRIMUL RAPORT AL ANULUI 2024 PRIVIND PROGRESUL ÎN IMPLEMENTAREA REFORMELOR
25 aprilie, 2024 MOLDOVA A PREZENTAT LA BRUXELLES PRIMUL RAPORT AL ANULUI 2024 PRIVIND PROGRESUL ÎN IMPLEMENTAREA REFORMELOR

Republica Moldova a prezentat la Bruxelles primul raport al anului 2024 despre progresul în implementarea reformelor pe calea integrării europene. După cum relatează INFOTAG, acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul pentru integrarea europeană, Cristina Gherasimov.

​OPOZIȚIA PARLAMENTARĂ A PROPUS DIN NOU CREȘTEREA IMPOZITULUI PE PROFITUL BANCAR DE LA 12 LA 18%
25 aprilie, 2024 ​OPOZIȚIA PARLAMENTARĂ A PROPUS DIN NOU CREȘTEREA IMPOZITULUI PE PROFITUL BANCAR DE LA 12 LA 18%

Opoziția parlamentară reprezentată de deputații Blocului Comunist și Socialiștilor a propus din nou creșterea impozitului pe profitul bancar de la 12% la 18%.

ÎN ACEST AN, NU VA FI MINIVACANȚĂ PENTRU LUCRĂTORII DIN DOMENIUL BUGETAR ÎN ZILELE DE 1-12 MAI
25 aprilie, 2024 ÎN ACEST AN, NU VA FI MINIVACANȚĂ PENTRU LUCRĂTORII DIN DOMENIUL BUGETAR ÎN ZILELE DE 1-12 MAI

În acest an, cu ocazia sărbătorilor de 1-12 mai, nu va fi minivacanță pentru lucrătorii din domeniul bugetar, iar ziua de 10 mai nu va fi declarată zi liberă.

TREI BOXERI DIN MOLDOVA ȘI-AU ASIGURAT MEDALII DE BRONZ LA CAMPIONATUL EUROPEAN
25 aprilie, 2024 TREI BOXERI DIN MOLDOVA ȘI-AU ASIGURAT MEDALII DE BRONZ LA CAMPIONATUL EUROPEAN

Trei boxeri din Moldova au ajuns în semifinalele Campionatului European de Box de la Belgrad, asigurându-și cel puțin medalii de bronz.

Comunicate de presă

Politică

MOLDOVA A PREZENTAT LA BRUXELLES PRIMUL RAPORT AL ANULUI 2024 PRIVIND PROGRESUL ÎN IMPLEMENTAREA REFORMELOR

25 aprilie, 2024

Republica Moldova a prezentat la Bruxelles primul raport al anului 2024 despre progresul în implementarea reformelor pe calea integrării europene. După cum relatează INFOTAG, acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul pentru integrarea europeană, Cristina Gherasimov.

Transnistria şi Găgăuzia

BIROUL PENTRU REINTEGRARE A ÎNDEMNAT PĂCIFICATORII ÎN ZONA DE SECURITATE DE PE NISTRU SĂ RENUNȚE LA ACȚIUNI PROVOCATOARE

23 aprilie, 2024

Biroul pentru Reintegrare a îndemnat păcificatorii din zona de securitate de pe Nistru să „renunțe la acțiuni provocatoare”. Conform INFOTAG, acest lucru este menționat în comentariul său referitor la exercițiile desfășurate marți de păcificatorii ruși.

Interviu

DIRECTORUL UNEI COMPANII DE CONSTRUCȚII: PARCAREA AUTOMOBILELOR LA INTRAREA ÎN CHIȘINĂU VA REDUCE AGLOMERAȚIA ȘI POLUAREA CU GAZE A CAPITALEI

15 martie, 2024

Directorul companiei de construcții rutiere Dromas Cons, Petr Dacin, propune o soluție rapidă și destul de simplă pentru trei probleme actuale ale Chișinăului. Într-un interviu acordat agenției INFOTAG, el a declarat că propunerea sa va ajuta autoritățile orașului să reducă traficul auto și poluarea, asigurând totodată și o sursă semnificativă de venituri suplimentare la bugetul capitalei.

Comunicat de presă

CU CREDITUL IMOBILIAR DE LA MAIB, CREEZI AMINTIRI ACASĂ ȘI CÂȘTIGI PREMII MEMORABILE

25 aprilie, 2024

Cine nu visează la acel moment în care intră în propria casă, simțind că a atins unul dintre cele mai importante obiective ale vieții? Cu creditul imobiliar de la maib, tu conduci spre a-ți transforma acest scop în realitate. Mai mult, acum ai șansa nu doar să pășești pragul unei noi locuințe, dar și să celebrezi achiziția la unele dintre cele mai apreciate atracții turistice din țară.

Știri externe

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

26 aprilie, 2024

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe parcursul anului 2022, arată datele publicate joi de Eurostat.

comentarii [ 2 ]

Parlamentul European a adoptat o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

26 aprilie, 2024

Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu la care s-a ajuns cu ţările UE privind noi măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în UE, astfel încât acesta să nu mai fie dăunător sănătăţii umane, ecosistemelor naturale şi biodiversităţii.

comentarii [ 1 ]

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra riscurilor asociate cu ''neurotehnologiile''

24 aprilie, 2024

Un ONG american a avertizat miercuri asupra pericolelor pe care "neurotehnologiile" le reprezintă pentru publicul larg, referindu-se la comercializarea unor aparate care sunt capabile să înregistreze activitatea creierului sau chiar să o influenţeze, în absenţa unor garanţii suficiente pentru consumatori, informează AFP.

comentarii [ 1 ]

Incidentele

CU SPRIJINUL PARTENERILOR EUROPEI, POLIȚIȘTII DIN MOLDOVA ȘI ROMÂNIA AU ARESTAT PROXENEȚII UNEI FEMEI INVALIDE

25 aprilie, 2024

Cu sprijinul partenerilor europeni, poliția din Moldova și România a arestat proxeneții unei femei invalide.

comentarii [ 1 ]

MIERCUREA SEARA A FOST RECEPȚIONAT DIN NOU UN MESAJ DESPRE O BOMBĂ PLASATĂ LA AEROPORTUL DIN CHIȘINĂU

25 aprilie, 2024

Miercurea seara a fost primit din nou un mesaj despre o bombă plasată la Aeroportul Internațional Chișinău.

comentarii [ 1 ]

UN NOR DE COLB DIN PUSTIUL SAHAREI A AJUNS ÎN MOLDOVA

24 aprilie, 2024

Norul de colb despre care meteorologii au avertizat ieri a ajuns în Moldova.

comentarii [ 2 ]