Știri externe

Miniştrii de externe ai UE discută la Bruxelles noi sancţiuni împotriva Rusiei

22 мая, 2023

Invazia rusă în Ucraina va fi principalul subiect de dezbatere, luni, la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai Uniunii Europene, care vizează noi sancţiuni împotriva Moscovei, relatează dpa.

Statele membre UE trebuie să se pună de acord asupra unor noi măsuri punitive împotriva Rusiei care au drept scop să elimine ocolirea sancţiunilor prin intermediul unor ţări precum Kazahstanul, Armenia şi Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Ungaria a ameninţat că va bloca orice nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei dacă Kievul nu va scoate banca ungară OTP de pe lista sponsorilor războiului.

În cadrul reuniunii de la Bruxelles urmează să fie adoptate totodată noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza represiunii regimului de la Teheran asupra demonstraţiilor antiguvernamentale care au loc după executarea altor trei bărbaţi în legatură cu protestele din ţară.

Miniştrii de externe ai UE vor discuta, de asemenea, despre situaţia din Sudan după ce Arabia Saudită şi Statele Unite au intermediat un armistiţiu de şapte zile, începând de luni, pentru încetarea focului între părţile implicate în conflict.

Un prânz de lucru cu miniştrii de externe din ţările din Balcanii de Vest se află de asemenea pe ordinea de zi. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, urmează să se alăture omologilor săi din UE prin video-conferinţă.

Комментарии [ 1 ] Прокомментировать:

  1. 2023.05.22 11:55 Tamara
    Chind Rusia deja nu sa rezista de sanctiuni?

Добавление комментария

  • имя
  • email
  • сообщение
Спасибо!
Ваш комментарий был принят. Он появится на сайте после того, как редактор его одобрит.