Русский Română

Partide politice

DECLARAȚIA OFICIALĂ A LIDERULUI PARTIDULUI NOSTRU, RENATO USATÎI, PRIVIND ACORDUL DE ASOCIERE CU UE

27 июня, 2014
DECLARAȚIA OFICIALĂ A LIDERULUI PARTIDULUI NOSTRU, RENATO USATÎI, PRIVIND ACORDUL DE ASOCIERE CU UE

Semnarea Acordului de Asociere a devenit încă o acțiune de propagandă a guvernării de la Chişinău, care în loc să implementeze reforme tratează oamenii cu un PR răsunător. Moldovenii sunt trataţi drept papuași primitivi, care pentru niște mărgele din sticlă (vizitele oficialilor europeni și semnarea Acordului) ei vor să obțină aurul (adică loialitatea).

Cea mai coruptă conducere din toată perioada de independență a Republicii Moldova încearcă să ascundă furturile şi corupția cu un acte ilegale, pe care nimeni nu intenționează să le implementeze. Orice pas pe calea reformelor publicate excesiv, dar nerealizate, este foarte periculos pentru actuala putere, care s-a obișnuit să fure și să mintă fără a fi trasă la răspundere, având o presă angajată și o justiție cumpărată.
Acordul a fost discutat în condiții de maximă secretizare – nimeni nu a văzut textul până la parafare, moment când deja nimic nu mai putea fi modificat. Semnarea documentului a avut loc la câteva luni după parafare, când societatea noastră abia a pornit discuțiile despre acest act, dar el conține peste 1000 de pagini.
Ratificarea va avea loc în câteva zile după semnare. Toatea astea vorbesc despre faptul că Acordul de Asociere este grăbit înainte de alegerile parlamentare. Actuala putere nu are realizări pe care să le prezinte electoratului. 5 ani ei au furat și au spus minciuni, de aceea încearcă să aducă niște medicamente societății bolnave, care are nevoie de reforme serioase.

Este o injecție de anestezie, prin care societatea va fi hrănită cu o nouă acțiune de propagandă despre asocierea cu UE, despre un viitor european luminos.

Aşa numita putere liberal-democrată din Republica Moldova a oferit donatorilor externi o parte din suveranitatea ţării, imediat după venirea la putere. Anume donatorii externi care au determinat agenda politică, ecnomică și socială a ţării  în ultimii 5 ani. Este vizibil faptul că, în această perioadă, pentru Republica Moldova acest fapt nu a fost unul benefic. Astăzi, Coaliția încearcă să transfere responsabilitatea pentru cele ce se întâmplă în țară – pe organele, care s-au creat conform Acordului de Asociere. Astfel, se încearcă excluderea oricăror responsabilități și spălarea pe mâini. Acest fapt este inadmisibil pentru că va duce în continuare la degradarea Republicii Moldova.

Pentru cine a semnat Leancă acest document? Poporul nu are vreo atribuție cu acest document, iar societatea a fost admisă să participe la dezbaterile acestui peste câteva luni după parafare. Cu cine va implementa actuala putere acest Acord, dacă oamenii nu au contribuit la discuțiile asupra lui, dacă ei nu înțeleg prevederile acestuia și văd că despre integrarea europeană (Acordul de Asociere este o parte a acestui proces) vorbesc cei mai mari hoți și coprupți? Este evident că despre acest Acord vor încerca să uite imediat după alegeri. Pentru că e o manipulare preelectorală crasă și fără scrupule, care nu are legături comune cu poporul moldovenesc.

Să nu hrănească oamenii cu iluzii cei, care consideră că acest Acord va deveni pentru actuala guvernare o indulgență în fața legii și în fața societății. Hoții de la guvernare nu vor evita pedeapsa. Iar pe acest Acord îl paște soarta multor sute de legi și acte normative, care după semnare nu doar vor fi ignorate, ci și li se va da cu piciorul.