Politică

​FOSTULUI PREȘEDINTE IGOR DODON I S-A PERMIS SĂ PLECE DIN ȚARĂ PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ

19 ianuarie, 2023

Fostului președinte Igor Dodon, care este cercetat judiciar și are interdicția de a părăsi țara, i s-a permis să părăsească Republica Moldova pentru perioada 28 ianuarie – 5 februarie. Potrivit „INFOTAG”, Curtea supremă de justiție (CSJ) a luat o asemenea decizie.

La ședința de joi, avocații ex-preşedintelui le-au cerut judecătorilor CSJ să-i permită lui Dodon să călătorească cu familia în România, pentru a-i restabili sănătatea celui mai mic copil. Procurorul Vitalie Codreanu a susținut propunerea avocaților, în timp ce Petru Iarmaliuc s-a opus. El a declarat că „copilul poate face această călătorie fără părinți, însoțit de alte persoane, prin împuternicire”. După întâlnire, judecătorii i-au permis lui Dodon să părăsească țara în intervalul respectiv.

Luni, CSJ i-a prelungit lui Dodon interdicția de a părăsi țara până pe 20 martie. Atunci, Petru Iarmaliuc a spus că „există suspiciuni rezonabile că Dodon, care are legături în Rusia, ar putea părăsi țara”.

„Alți suspecți din acest dosar penal se ascund și ei pe teritoriul Rusiei”, a spus procurorul.

Din mai până în noiembrie 2022, Igor Dodon s-a aflat în arest la domiciliu în dosarul „kuliok”. Dosarul a fost pornit pe baza unei înregistrări video, care arată cum ex-președintele primește o sacoşă neagră din polietilenă de la fostul lider al Partidului democrat, Vladimir Plahotniuc. Potrivit acuzării, Dodon a primit de la Plahotniuc între 600.000 și 1 milion de dolari, bani care urmau să fie folosiți pentru acoperirea cheltuielilor Partidului socialiștilor (PSRM), inclusiv la plata salariilor unor membri ai partidului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2023.01.19 17:49 Snejana
    A esli on s contami uedet, tacje cac i Platon?
  2. 2023.01.19 17:57 Izea
    Cum dupa asa ceva opozitia parlamentara la noi poate se declara ca in Moldova nu eczista o democratie si libertate?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.