Politică

UN POLITOLOG RUS CONSIDERĂ CĂ DECLARAŢIA LUI LAVROV ÎMPINGE MOLDOVA SPRE UNIREA CU ROMÂNIA Politologul rus Stanislav Belkovski consideră că recenta declarație a lui Serghei Lavrov precum că „Occidentul „se uită la Moldova” ca „la următoarea Ucraină” împi

06 februarie, 2023

Politologul rus Stanislav Belkovski consideră că recenta declarație a lui Serghei Lavrov precum că „Occidentul „se uită la Moldova” ca „la următoarea Ucraină” împinge realmente Moldova spre unirea cu România.

Potrivit „INFOTAG”, într-un interviu acordat portalului ucrainean „Vashchenko&Vlast” («Ващенко&Власть»), acesta a afirmat că „aşa cum a răspuns corect președintele parlamentului moldovean, nu are sens să analizăm această declarație a lui Lavrov în context politic, deoarece indică o degradare antropologică”.

„Ministrul de externe al unui stat important nu poate vorbi astfel despre o altă țară parteneră. Chiar dacă așa crede, nu are dreptul să o spună cu voce tare. Desigur, Rusia ar dori să recunoască Transnistria și să trimită acolo trupe suplimentare, dar când le vor fi eliberate mâinile pentru aceasta? De trupe au prea multă nevoie pentru fronturile ucrainene. Nu văd posibilitatea fizică de a face asta”, a spus Belkovski.

În opinia sa, „prin astfel de declarații, Kremlinul și Lavrov împing Moldova departe de Rusia, către unirea cu România”.

„Totodată, nu cred că aceasta este un lucru rău. În 2004, am propus asta în planul „Belkovski-Băsescu”. Acest plan propunea să-i fie acordat Transnistriei dreptul la autodeterminare odată cu unirea României și Moldovei. Și acest lucru se poate întâmpla, dacă Rusia catalizează mișcarea în această direcție prin acțiuni individuale și declarații ale politicienilor pe fundalul operațiunii militare speciale”, a conchis expertul rus.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.