Politică

O MISIUNE DE SECURITATE CIVILĂ A UNIUNII EUROPENE VA FI TRIMISĂ ÎN MOLDOVA

21 martie, 2023

O misiune de securitate civilă a Uniunii Europene va fi trimisă în Moldova. După cum transmite „INFOTAG”, această chestiune a fost discutată în cadrul reuniunii Consiliului miniștrilor de externe ai UE, care a avut loc ieri la Bruxelles. Iar inițiativa de a discuta problemele de securitate ale Moldovei și Georgiei în legătură cu amenințările împotriva acestora din partea Rusiei, i-a aparţinut ministrului afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu.

În discursul său, el a mai cerut sprijin pentru eforturile Chișinăului de integrare în Uniunea Europeană.

„Trebuie să sprijinim în continuare procesul de reformă pentru aderarea țării la Europa. Trebuie să ne continuăm eforturile pentru a crea o misiune de securitate civilă în Republica Moldova. De asemenea, trebuie să continuăm eforturile pentru crearea unui regim de sancțiuni împotriva acțiunilor destabilizatoare pe care le-am propus la anteriorul consiliu pentru afaceri externe”, a spus Aurescu.

El a fost susținut de alți miniștri, care au cerut conducerii Uniunii Europene să impună sancțiuni împotriva oligarhilor implicați în încercările de destabilizare din Moldova și Georgia.

„Aceste două țări se confruntă cu tentative de destabilizare care necesită cea mai mare vigilență din partea noastră și ar fi justificat să începem să examinăm posibilitatea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili pentru aceste încercări”, a declarat ministrul francez de externe, Catherine Colonna.

„Uniunea Europeană este responsabilă pentru tragerea la răspundere şi crearea unui nou mecanism de sancțiuni împotriva agenților ruși, împotriva acelor oligarhi din Moldova care pregătesc o lovitură de stat”, a spus ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.