Politică

FOSTUL PRIM-MINISTRU VLAD FILAT CONSIDERĂ CĂ UNIREA CU ROMÂNIA VA FI ACTUALĂ CHIAR ŞI ÎN CAZUL INTEGRĂRII MOLDOVEI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

23 martie, 2023

Fostul premier și lider al Partidului liberal democrat Vlad Filat consideră că unirea Republicii Moldova cu România va rămâne o chestiune de actualitate pe agenda politică chiar dacă Moldova se va integra în Uniunea Europeană. Potrivit „INFOTAG”, el a scris despre aceasta pe pagina sa de facebook.

„A spune că aderarea la UE ar fi singura cale viabilă este un neadevăr. Fără îndoială, că aderarea poate fi o opțiune a proiectului de țară, dar nu singura. Chiar dacă aderarea la UE s-ar produce mâine, reunificarea cu România ar rămâne pe agenda politică, atât a partidelor cât și a cetățenilor”, a subliniat Filat.

Totodată, el consideră că acum „reunificarea celor două state românești este mult mai ușor de realizat decât aderarea la Uniunea Europeană”. În acest sens, el a numit „o iluzie” posibilitatea consolidării cetățenilor în jurul ideii de integrare europeană.
„În plus, nici începerea negocierilor și nici aderarea nu ne vor aduce gaze sau petrol în subsolul național. Aderarea la UE și reunificarea nu trebuie să fie nici antagonice, nici diferite, ci sinergice având ca scop nu doar bunăstarea și securitatea, ci și ancorarea definitivă în spațiul valoric euro-atlantic. Ieșirea din periferia geopolitică poate fi satisfăcută pe deplin doar prin reunificarea cu România și nu doar prin aderarea la diferite structuri internaționale. Suntem europeni pentru că suntem români, nu devenim europeni pentru că vom adera la Uniunea Europeană!”, a rezumat Vlad Filat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.