Politică

(LIVE) MAJORITATEA PARLAMENTARĂ A RESPINS PROPUNERILE OPOZIȚIEI PRIVIND MODIFICAREA AGENDEI PARLAMENTULUI

25 mai, 2023

Majoritatea parlamentară a partidului PAS a respins, joi, propunerile opoziției de modificare a ordinii de zi a parlamentului. Potrivit agenției „INFOTAG”, propunerile au vizat atât introducerea de noi chestiuni pe ordinea de zi, cât și excluderea unor proiecte de lege.

Astfel, fracțiunea Blocului comuniștilor și socialiștilor (BCS) a propus includerea pe ordinea de zi a unei rezoluții privind „recunoașterea uzurpării puterii în Moldova”. Potrivit vicepreședintelui Vlad Bătrîncea, „Comisia pentru situaţii excepţionale uzurpează puterea în Moldova de multă vreme (de la începutul anului 2022, când a fost instituită starea de urgență – „I.”), înlocuind şi parlamentul, şi guvernul și puterea judecătorească”.

Bătrîncea a remarcat că comisia are mandatul de a gestiona situațiile de criză și nu de a desființa rolul „instituțiilor statului pe deplin funcționale”. Cu toate acestea, propunerea BCS n-a avut sprijinul majorității - 59 de deputați ai partidului Acțiune și solidaritate au votat împotriva inițiativei.

De asemenea, BCS a propus excluderea de pe ordinea de zi a cererii guvernului de prelungire a stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile. Deputatul Grigore Novac a remarcat că comisia pentru situaţii excepţionale n-ar trebui să înlocuiască un parlament pe deplin funcțional. În opinia sa, nu există premise pentru menținerea stării de urgență acum, iar dacă vor apărea, opoziția este pregătită să susțină reluarea stării de urgență. Cu toate acestea, propunerea BCS n-a primit sprijinul majorității - 60 de deputați ai partidului Acțiune și solidaritate au votat împotriva inițiativei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.