Transnistria şi Găgăuzia

(VIDEO) AUTORITĂȚILE TRANSNISTRENE SE STRĂDUIESC SĂ LIMITEZE ACCESUL DIPLOMAȚILOR STRĂINI ÎN REGIUNE - VICEPRIM-MINISTRUL OLEG SEREBRIAN

15 martie, 2023

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, consideră că autoritățile transnistrene încearcă să restricționeze accesul diplomaților străini în regiune. Potrivit agenției „INFOTAG”, el a declarat acest lucru într-un interviu acordat postului Rlive TV, comentând informațiile Tiraspolului conform cărora Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) pregătea în Transnistria un atac terorist împotriva delegației OSCE.

„Tiraspolul este de multă vreme nemulțumit de prezența OSCE în zone mai sensibile în ultimii ani, în timpul exercițiilor militare sau în sectorul de securitate în general. Presupun că vor să limiteze prezența diplomaților OSCE în regiunea transnistreană. Cătrea aceasta a şi fost orientată informația despre presupusul atac terorist”, a spus Serebrian.

În opinia sa, după asemenea mesaje, „vor fi mai puțini oameni care doresc să viziteze regiunea”.

„Cunoaştem că accesul diplomaților străini în regiunea transnistreană a fost restricționat în mod repetat. Aceasta este una dintre ipotezele asociate cu o schimbare a scopului presupusului atac terorist. La început au vorbit despre presupusa tentativă de asasinat asupra liderilor din Transnistria, iar apoi despre misiunea OSCE. Pare puțin ciudat, multe lucruri nu se potrivesc, multe lucruri sunt în ceață”, a menţionat negociatorul-șef al Chișinăului.

El a spus că Chișinăul a solicitat informații suplimentare de la Tiraspol cu privire la acest caz.

„Am primit material video care nu oferă prea multe explicații. Nu credem că Ucraina se află în spatele acestui presupus atac, nu există niciun motiv pentru care Ucraina să facă acest lucru. Ucraina are acum destule probleme pentru a crea încă una la granița de vest. Dimpotrivă, credem că cei care vor să dăuneze imaginii Ucrainei sunt în spatele acestui lucru”, a spus viceprim-ministrul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2023.03.15 17:31 Elizaveta
    Cred ca dl Serebrean stie ce sune si de ce anuime asa declara.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.