Русский Română

Startup Moldova: ofertă pentru investitori

CATALIZÂND PROGRESUL ȘI INOVAȚIA ÎN ECOSISTEMUL DE STARTUP-URI DIN MOLDOVA: CONTRIBUȚIA STARTUP MOLDOVA

06 septembrie, 2023
CATALIZÂND PROGRESUL ȘI INOVAȚIA ÎN ECOSISTEMUL DE STARTUP-URI DIN MOLDOVA: CONTRIBUȚIA STARTUP MOLDOVA

Cu pasiunea lor pentru inovație și progres, 11 startup-uri tehnologice din Republica Moldova au reușit să atragă impresionanta sumă de 11 milioane de dolari în investiții private doar în 2022. Aceste investiții nu provin doar de la business angels sau fonduri regionale, ci dintr-o diversitate largă de surse de investiții la nivel global, inclusiv din Silicon Valley, Africa și diverse țări europene precum Polonia, Cehia și Ucraina.

Creșterea semnificativă a acestor investiții nu este doar rezultatul interesului în creștere al fondatorilor de startup-uri pentru dezvoltarea de produse tehnologice inovatoare și scalabile, ci și meritul organizațiilor din ecosistem care contribuie la expansiunea acestor oportunități.

Una dintre aceste organizații cheie este Startup Moldova, fondată în 2021 de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). Această entitate joacă un rol crucial în dezvoltarea și promovarea startup-urilor tehnologice în regiune. Misiunea sa se concentrează pe identificarea, facilitarea și conexiunea resurselor esențiale pentru avansul acestor startup-uri, oferindu-le o rețea valoroasă de mentori, investitori și parteneri.
 
Echipa de 7 persoane de la Startup Moldova lucrează asiduu pentru a menține baza de date a startup-urilor locale și pentru a înțelege valoarea fiecărui produs, devenind astfel ambasadori pentru aceste inițiative. Totodată, ei dezvoltă și o rețea de investitori, facilitând conexiuni directe între potențiali investitori și idei tehnologice scalabile cu potențial din Moldova.

 


Pe lângă acest efort, echipa Startup Moldova se implică activ în activități de lobby și advocacy, contribuind la îmbunătățirea cadrului legal din țară, creând un mediu favorabil pentru investiții în startup-uri din Republica Moldova. De asemenea, ei oferă modele de documente juridice online pentru startup-uri și acordă consultanță personalizată pentru echipele care au nevoie de sprijin în procesele lor juridice.

Cu o echipă dedicată de 7 membri și un consiliu de administrație format din 7 persoane, Startup Moldova are o influență semnificativă asupra dezvoltării ecosistemului de startup-uri. Ei prioritizează feedback-ul și recomandările membrilor consiliului pentru a crea un mediu propice dezvoltării inovațiilor prin startup-uri tech.

Un aspect fundamental al dezvoltării ecosistemului este colaborarea, care accelerează progresul colectiv. În acest ecosistem, există și alte organizații care dezvoltă și implementează programe de accelerare pentru startup-uri, oferind suport celor care sunt la început de drum și ajutându-i să navigheze în lumea inovațiilor și să identifice ghidarea potrivită pentru a depăși dificultățile. Dreamups, Yep Moldova, XY Partners, Technovator, dar și comunitățile locale de business angels: Mozaic si Business Angels Moldova, fiecare, în felul său, contribuie la dezvoltarea acestui ecosistem.

Chiar ecosistemul de startup-uri din Republica Moldova se bucură de o creștere semnificativă, mai este mult spațiu de creștere și colaborare. Cu un angajament ferm și colaborarea strânsă dintre toate părțile implicate, viitorul pentru startup-urile din Republica Moldova arată promițător. Ne propunem să revenim cu detalii mai multe din următoarele ediții, pentru a dezvălui nume concrete ale startup-urilor locale în care se merită a investi. Intre timp, oricine poate apela la platforma Startup Moldova pentru a primi ghidaj în dezvoltarea startup-ului sau de a fi conectat startup-uri, pentru investitori.

Contacte ale organizației Startup Moldova:

Sf. 31 august 1989, 78.
Chișinău, Republica Moldova

Adresa de email: community@srattupmoldova.digital

 

 

Comentarii [ 2 ] Adaugă

  1. 07.09.2023 11:29:06 Andrei
    Cred ca acest proect are perspectiva frumoasa!
  2. 07.09.2023 11:34:45 Vlada
    $11 milione de dolari SUA este suma foarte atractiva, bravo!

Adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.