Cultură şi sport

(VIDEO) PRIMARUL CHIȘINĂULUI, ION CEBAN, A DECLARAT CĂ NU VA PERMITE DESFĂŞURAREA MARȘULUI MINORITĂȚILOR SEXUALE ÎN CAPITALĂ

12 iunie, 2023

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a spus că nu va acorda permisiunea pentru marșul minorităților sexuale din capitală, care este programat pentru 18 iunie. Potrivit „INFOTAG”, el a anunţat acest lucru luni dimineață, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.

„Îmi voi reitera poziția, n-am de gând să condamn pe nimeni, dar pe 18 iunie nu voi da permisiunea pentru un marș LGBT. Transportul public va circula ca de obicei”, a declarat Ceban.

În anii precedenți a existat o situație similară: primarul nu elibera autorizație, dar marșul se desfăşura de-a lungul străzii București din centrul Chișinăului. De regulă, participanții la marș sunt păziți de poliție și carabinieri, în timp ce grupuri de credincioși încearcă să împiedice desfășurarea acestuia.

În această săptămână, Moldova găzduiește cel de-al 22-lea festival Moldova Pride, care se va încheia duminică cu un marș al comunității LGBT. Organizator al acestuia este centrul de informare Genderdoc-M.

Ambasada SUA în Moldova a difuzat o declarație comună a misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT și angajament de colaborare cu partenerii din republica pentru promovarea egalității tuturor oamenilor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2023.06.12 14:25 Ilie
    Eto uje ne po-evropeischi, g-n Ceban!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.