Cultură şi sport

GUVERNELE JAPONIEI ȘI MARII BRITANII AU SPRIJINIT FINANCIAR DESCHIDEREA UNUI CLUB PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE LA UNGHENI

28 martie, 2024

Guvernele Japoniei și Marii Britanii în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Ministerul Muncii și Protecției Sociale au deschis primul club pentru persoanele vârstnice din Ungheni. Conform agenției INFOTAG, la ceremonia de deschidere au participat directorul regional al fondului pentru Europa de Est și Asia Centrală, Florence Bauer, ambasadorul Japoniei în Moldova, Yamada Yoichiro, reprezentanți ai ambasadei Marii Britanii, ai parlamentului, administrației publice locale și parteneri.

Centrul pentru persoanele vârstnice oferă o gamă largă de servicii - de la sport, yoga, muzică și dansuri până la lectură și activități de lucru manual, menite să îmbunătățească sănătatea persoanelor în vârstă, să stimuleze dialogul intergenerațional și să contribuie la integrarea socială.

Prognozele demografice pentru Republica Moldova arată că până în 2040, generațiile de peste 50 de ani vor reprezenta jumătate din populația republicii. Aceste schimbări vor avea consecințe serioase asupra sectorului social, economic și medical al Moldovei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.