Economie

INVESTITORI STRĂINI RENUMIȚI SUNT INTERESAȚI DE ENERGIA REGENERABILĂ, AGRICULTURA PRODUCTIVĂ ȘI SECTORUL IT DIN MOLDOVA

10 februarie, 2023

Trei domenii promițătoare ale economiei Republicii Moldova - energia regenerabilă, agricultura productivă și sectorul IT – prezintă interes pentru grupurile de investiții DFC (SUA), Swedfund (Suedia), Proparco (Franța) și Finnfund (Finlanda). Acest lucru i l-a comunicat corespondentului „INFOTAG” un reprezentant de rang înalt al fondului de investiții Horizon Capital, la invitația căruia reprezentanți ai acestor companii au vizitat Moldova și s-au întâlnit cu președintele Maia Sandu.

„Acești potențiali investitori au intenții serioase, concentrate pe Moldova și Ucraina. Aceste fonduri gestionează active de circa 39 de miliarde de dolari”, a spus interlocutorul agenției.

Reprezentantul Horizon Capital a apreciat drept important ca aceștia să vină la Chișinău nu într-o vizită de protocol, dar cu intenții serioase de investiții.

„Au sosit în Moldova reprezentanți ai echipelor de due diligence (o evaluare a situației financiare înainte de începerea unei tranzacții cu un nou partener de afaceri - „I.”), care au un program vast și o agendă de întâlniri foarte încărcată în această săptămână. Sper că vizita lor va avea ca rezultat ceva concret pentru Moldova”, a spus reprezentantul fondului Horizon Capital.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2023.02.10 16:42 Pavel
    Nu stiu daca noi mai avem ceva atractiv pentru IT-sector in Moldova.
  2. 2023.02.10 16:45 Maria
    Macar $1 000 000 000 si economia Moldovei sa incepe dezvoltarea mult mai rapida.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.