Finanţe

MODIFICĂRILE LA BUGETUL DE STAT PE 2023 VOR MAJORA FONDUL DE SUBVENŢII PENTRU AGRICULTURĂ CU PESTE 600 MILIOANE LEI

29 martie, 2023

După operarea modificărilor la bugetul de stat pe anul 2023, care este planificată pentru aprilie, Fondul de subvenţii de stat pentru agricultură va creşte cu 624 de milioane de lei (33,7 milioane USD). Potrivit agenţiei "INFOTAG", acest lucru a fost declarat de ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vladimir Bolea, în şedinţa comisiei parlamentare pentru politica externă şi integrarea europeană.

În prezent, bugetul Fondului de subvenţii în agricultură este de 1,5 miliarde de lei.

Ministrul consideră că Moldova dispune şi de alte surse financiare pentru modernizarea agriculturii şi a industriei alimentare, în conformitate cu standardele UE la care urmează să se alinieze republica.

"O sursa în valoare de 155 milioane lei, din care 5 milioane vor merge către Agenţia pentru intervenţii şi plăţi în agricultură (AIPA) şi Agenţia naţională pentru siguranţa alimentelor (ANSA). Alte 50 de milioane de lei vor fi acordate direct, prin AIPA, sub formă de subvenţii sau granturi pentru agricultură", a spus ministrul.

Vladimir Bolea a mai spus că agenţia franceză de investiţii urmează să investească 40 de milioane de dolari în refacerea sistemelor de irigare din Moldova, cu scopul de a sprijini fermierii, în primul rând fermele mici şi fermele ţărăneşti.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2023.03.29 12:32 Nicolae
    Este bine, si este putin, fermierii au nevoe de bani mult mai mare.
  2. 2023.03.29 12:37 Nina
    Buget trebue sa majoram macar pina la 3-5 miliarde de lei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.