Finanţe

GUVERNATOAREA BĂNCII NAȚIONALE ANCA DRAGU DISCUTĂ ÎN BUCUREȘTI INTERCONEXIUNEA PIEȚELOR DE CAPITAL ALE CELOR DOUĂ ȚĂRI

09 aprilie, 2024

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, discută la București interconexiunea piețelor de capital ale celor două țări. Conform INFOTAG, biroul de presă al BNM a informat că președintele BNM purtă discuții cu reprezentanții Bursei de Valori București (BVB), Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Băncii Naționale a României cu privire la viitoarea interconexiune a piețelor de capital, consolidarea mecanismelor de supraveghere și instrumentele de intervenție.

„La bursă, va discuta modelele de tranzacționare pe piața de capital, interacțiunea dintre operatorii de piață și organul de supraveghere, rolul depozitarului central. De asemenea, va avea loc o întâlnire la Autoritatea de Supraveghere Financiară, unde se va discuta supravegherea operațiunilor cu acțiuni, raportarea către organul de supraveghere și măsurile de intervenție”, se menționează în comunicat.

Miercuri, Anca Dragu va avea discuții cu reprezentanții Băncii Naționale a României, în cadrul cărora se vor discuta supravegherea transparenței, modelele de aprobare prealabilă a holdingurilor, precum și mecanismele de supraveghere ale reglementatorului și măsurile de intervenție. În cadrul delegației se află și vicepreședinții băncii, Constantin Shkendrya și Tatiana Ivanichkina, consilierul Alexandru Sava și conducătorii unor subdiviziuni ale BNM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.10 12:49 Fima
    Dna Dragu are toate sanse se deschida piata financiara din Republica Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.