Finanţe

ÎN MOLDOVA, PE 25 APRILIE, VA FI LANSAT PROGRAMUL NAȚIONAL „PLĂȚI FĂRĂ NUMERAR”

24 aprilie, 2024

În 2023, în Moldova au fost înregistrate peste 185 de milioane de tranzacții fără numerar, ceea ce, potrivit estimărilor specialiștilor, reprezintă o „creștere fără precedent” pentru republică.

După cum relatează INFOTAG, în pofida acestui rezultat, unele categorii de populație din Moldova sunt încă sceptice în ceea ce privește metodele de plată fără numerar, fie că este vorba de plată de facturi online, cumpărături cu cardul bancar sau cu portofelul electronic.

„Această reticență este alimentată de o serie de temeri și preocupări pe care populația le are cu privire la tehnologiile bancare”, a remarcat un interlocutor din Asociația Băncilor din Moldova (ABM).

Potrivit acestuia, pentru a combate astfel de temeri și pentru a stimula creșterea numărului de plăți fără numerar, Asociația Băncilor din Moldova, în parteneriat cu Visa și cu sprijinul proiectului „Tehnologii ale viitorului în Moldova”, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, organizează Campania Națională „Plăți Fără Numerar”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.