Finanţe

​GUVERNUL EXTINDE ACCESUL LA FINANȚARE PRIN PROGRAMUL „373”

08 mai, 2024

Guvernul extinde accesul la finanțare pentru antreprenori prin intermediul programului „373”. Potrivit INFOTAG, decizia a fost adoptată miercuri, în cadrul ședinței Guvernului.

„Dincolo de subsidierea dobânzilor, se adaugă componente noi, ce țin și de garantarea creditelor, ceea ce este important pentru întreprinderile mici și mijlocii. Prin acestea, vom stimula creșterea investițiilor, crearea noilor locuri de muncă, va spori valoarea adăugată și, corespunzător, vom avea salarii mai mari pentru angajați”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Programul va fi extins acum pentru o gamă mai largă de oameni de afaceri. În cadrul programului vor putea participa întreprinderile mici și mijlocii din sectorul comercial (cu excepția celor care comercializează băuturi alcoolice și produse din tutun), precum și cele care se ocupă cu întreținerea și repararea autoturismelor și motocicletelor. În același timp, limita maximă a garanțiilor a fost majorată de la 40% la 80% din volumul împrumutului, iar procedurile bancare de acordare a creditelor au fost simplificate.

Până în prezent, peste 300 de beneficiari au luat 363 de credite în cadrul programului 373. Volumul total al investițiilor a fost de 1,46 miliarde de lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.