Politică

ȘEFUL PROCURATURII ANTICORUPȚIE A POVESTIT DESPRE PROBLEMELE INSTITUȚIEI

14 octombrie, 2022

Șefa Procuraturii anticorupție, Veronica Dragalin, a vorbit despre problemele cu care se confruntă instituția.

După cum transmite Infotag, ea a spus vineri, la forumul „Justiția vorbește cu cetățeanul”, că deși legea cu privire la procuratură, care reglementează activitatea procuraturilor specializate a fost adoptată încă în 2016, ea nu este pusă în aplicare efectiv.

„De exemplu, conform legii, Procuratura anticorupție ar trebui să aibă un buget separat, un birou separat, un site separat. Dar toate acestea nu există. Dacă legea din 2016 ar fi fost aplicată, Procuratura anticorupție ar fi fost la fel de eficientă ca Direcţia anticorupție din România. Dacă vrem rezultate, înseamnă că avem nevoie de instrumentele necesare. Avem nevoie de ofițeri capabili să asculte telefoanele, să efectueze supravegherea. Eu, în calitate de șef al Procuraturii anticorupție, cred că ar trebui să avem un rol mai activ”, a spus ea.

Dragalin a vorbit despre alte probleme.

„Luna aceasta avem nevoie de multă hârtie pentru a trimite cazurile în instanță. Aceasta este o problemă reală. Pur și simplu nu putem trimite dosarul în instanță, cu un volum de 40 de volume, pentru că hârtia s-a epuizat. Și trebuie să pierdem timpul, să luăm legătura cu Procuratura generală cu solicitarea de a ne furniza hârtie”, s-a plâns ea.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2022.10.15 13:35 Pavel
    Cred ca anume asa si este realitate, din pacate.
  2. 2022.10.15 13:39 Dorina
    Domnisoara Dragalin, parca, este o sora presedintele Sandu.
  3. 2022.10.15 16:57 Denis
    Chiar lipsa de hîrtie este problema în lupta cu corupția.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.