Politică

ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ EXPLICĂ INIȚIATIVA DE A VOTA PRIN CORESPONDENȚĂ

01 martie, 2024

"Votul prin corespondență este o instrucțiune fermă din partea diasporei și o promisiune pe care am făcut-o compatrioților de peste hotare și începem să o îndeplinim", așa a comentat Adrian Băluțel, șeful administrației prezidențiale, pe rețelele de socializare, declarațiile Maiei Sandu, care consideră că un astfel de vot poate fi utilizat la alegerile prezidențiale din toamnă.

Potrivit agenției "INFOTAG", printre avantajele votului "prin corespondență" el a numit faptul că în acest mod este asigurat dreptul la vot al cetățenilor al căror proces de votare este dificil din cauza distanței mari până la secția de votare.

"În acest proces este necesar de a garanta securitatea votului, de aceea începem cu un proces pilot, testând în anumite țări pentru a ne asigura că mecanismul protejează vocea cetățeanului. În SUA și Canada, distanțele sunt mari și descurajează participarea la vot. În același timp, votul prin corespondență este deja folosit în aceste țări și moldovenii cunosc această metodă de vot", a scris Băluțel, menționând că votul prin corespondență este folosit în Austria, Germania, Letonia, Franța, România și altele.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2024.03.01 18:03 Grigore
    Nu stiu, de ce dl Dodon inpotriva?
  2. 2024.03.01 18:10 David
    Totul va fi bine, anume asa cum se propune dna Sandu si se face PAS.
  3. 2024.03.01 18:12 Horia
    Diaspora noastra in SUA si Canada nu este prea mare, de ce dl Dodon si dl Usatii sunt inpotriva?
  4. 2024.03.01 18:26 Vlad
    PAS are puterea si punct!
  5. 2024.03.01 18:27 Angelica
    Aceasta metoda este progresiva si comoade.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.