Politică

GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA URMĂREȘTE CU ATENȚIE PROIECTUL PRIVIND CONTRACARAREA AMENINȚĂRILOR HIBRIDE DIN ROMÂNIA

03 aprilie, 2024

Guvernul Republicii Moldova va urmări cu atenție proiectul de lege privind contracararea amenințărilor hibride propus recent de Ministerul Apărării al României. Potrivit INFOTAG, despre acest lucru a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă miercuri.

Conform proiectului de lege, care a fost supus dezbaterii publice la București, România va putea interveni în afara teritoriului său pentru a proteja cetățenii români care se confruntă cu pericole.

„Urmarim cu atentie schimbarile din situația regională, legate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Este absolut clar că pe continentul european observăm o tendință de consolidare a domeniului apărării. Și România, vecina dedicată a Moldovei, nu face excepție. Guvernul va urmări cu atenție această inițiativă, proiectul se află în prezent în stadiul de discuții. Vom monitoriza toate procesele legate de acest proiect”, a spus Vodă.

Vodă a adăugat, de asemenea, că România ocupă un loc special printre prietenii Moldovei, iar autoritățile române au declarat de mai multe ori că „vor continua să sprijine Moldova în toate direcțiile”, inclusiv pe calea integrării în UE.

„Toate acestea se traduc în proiecte concrete, inițiative care modernizează Moldova, ajută la integrarea acesteia în comunitatea de pace, prosperitate și înțelegere”, a spus Vodă.

El a mai spus că Moldova „își construiește propriile instituții solide, capabile să protejeze cetățenii, indiferent de locul de reședință și limba de comunicare”.

„Moldova este un stat neutru. Acest neutralitate este susținut de toți, inclusiv de cetățenii țării, și orice modificări în acest domeniu sunt posibile doar cu aprobarea cetățenilor. Vrem pace, liniște și dezvoltare în țară, precum și progres pe calea europeană. Asta își dorește guvernul. Propunerile teoretice de orice fel, care nu au la bază niciun fel de fapte, le propun să nu le discutăm în acest moment și să le considerăm niște presupuneri nerealizate”, a subliniat Vodă.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.03 15:11 David
    Dl Recean trebue se fie multumit cu asa pres-secretar.
  2. 2024.04.03 15:22 Stanislav
    Eu socot ca asa pozitia este destul de corecta in asa situatia in care noi se aflam...
  3. 2024.04.03 15:24 Strafim
    Noi avem 1 000 000 000 de cetateni romini, care spera ca tara lor da mina de ajutor Republicii Moldova.
  4. 2024.04.03 15:24 Marcel
    Se vada departe ca dl Voda este profesinal cu mare experienta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.