Politică

BLOCUL “IMPREUNA” ACUZĂ AUTORITĂȚILE AFIRMÂND CĂ FAC PRESIUNI ASUPRA AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI PROPUNE SOLUȚII PROPRII

02 mai, 2024

Blocul politic Impreuna (Platforma DA, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Liga Orașelor și comunelor-LOC, Partidul Schimbării) acuză autoritățile afirmând că fac presiuni asupra autorităților locale și propune soluții proprii pentru asigurarea autonomiei primăriilor.

Potrivit agenției INFOTAG, președintele LOC, Alexandru Bujorean, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că primarii „sunt supuși unor presiuni fără precedent din partea organelor de control”, până la suspendarea din funcție.

Bujorean a citat cazul recent al primarului din Căușeni, Anatol Donțu, în privința căruia Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese nerezolvat cu interdicția de a ocupa o funcție administrativă. Bujorean consideră „excesive puterile inspectorilor ANI, care, prin deciziile lor, de multe ori se substituie procurorilor”.

„În acest sens, blocul „Impreuna” solicită o restrângere rezonabilă a atribuțiilor inspectorilor și a mecanismului decizional al organului de incoruptibilitate (prin modificarea legislației), care astăzi permite posibilitatea unei abordări subiective și politizate a aleșilor locali”, a declarat Bujorean.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.02 16:20 Cezar
    Ce liderii atractiv!
  2. 2024.05.02 16:27 David
    Dl Glogor este cel mai bun pentru presedetia sau pentru procuratura generala.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.