Social

(VIDEO) PROTEST AL VÂRSTNICILOR ÎN CENTRUL CHIŞINĂULUI, CARE AU CERUT DEMISIA PREŞEDINTELUI

26 ianuarie, 2023

Câteva sute de pensionari din rândul susţinătorilor partidului "Şor" (PŞ) au protestat joi la administraţia prezidenţială, cerând demisia Maiei Sandu.

Potrivit "INFOTAG", iniţial, ei au încercat să ajungă lângă clădirea parlamentului, dar accesul le-a fost blocat de poliţie. Ca urmare, ei s-au instalat în scuarul Teatrului de operă şi balet, lângă clădirea preşedinţiei, scandând "Jos Maia Sandu!", "Noi suntem poporul!", "Jos dictatura", "Ei au milioane, iar pensionarii mor de foame", "Ruşine", "V-aţi vândut poporul".

Deputatul PŞ Marina Tauber a spus că conducerea formaţiunii (al cărei lider Ilan Şor se ascunde de autorităţi în străinătate - "I.") a pregătit o serie de acţiuni de protest întru apărarea drepturilor pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

"Anume dumneavoastră aţi ridicat această ţară din ruine şi aţi făcut-o prosperă. Moldova se proslăvea cândva cu numele dumneavoastră. Dar acum partidul PAS de guvernământ şi liderul său sunt angajaţi într-un genocid total împotriva persoanelor în vârstă şi al persoanelor cu dizabilităţi. Au mers la o încălcare directă a legilor şi a Constituţiei - au redus indexarea pensiilor şi la 1 aprilie veţi primi doar plus 14% la pensii şi indemnizaţii, în timp ce inflaţia este de 30%. Nu se vorbeşte deloc de creşterea pensiilor. Acest lucru este insuportabil, o astfel de atitudine faţă de pensionari este criminală", a spus Tauber, care este acuzată de implicare în finanţarea ilegală a PŞ.

Pe două mese din faţa reşedinţei preşedintelui, activiştii PŞ au aşezat vreo duzină de pachete cu produse care pot fi cumpărate cu o pensie medie.

Tauber i-a invitat pe partenerii internaţionali care o susţin pe Sandu şi PAS să arunce o privire la ceea ce îşi poate permite să mănânce un bătrân din Moldova. Ea a întrebat: "Unde sunt sutele de milioane de euro promise Moldovei în drumul său spre Europa?"

Acţiunea de protest a durat aproximativ o oră şi jumătate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.