Social

ÎN MOLDOVA VOR FI LIVRATE ÎNCĂ DOUĂ TRANSPORTOARE BLINDATE „PIRANHA” DIN LOTUL DE 19 VEHICULE DONATE DE GERMANIA

17 octombrie, 2023

Încă două vehicule blindate Piranha vor fi livrate în Moldova marţi, dintr-un lot de 19 transportoare donate de Germania. Agenția „INFOTAG” a fost informată despre aceasta de Ministerul Apărării.

„Blindatele Piranha sunt recepționate în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021. Transportoarele sunt folosite în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii”, se arată în comunicat.

Primele trei transportoare au ajuns în țară în ianuarie 2023. Apoi, în loturi de două-trei vehicule, au fost livrate alte 12 vehicule blindate de transport de trupe.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a menționat că aceste transportoare vor înlocui vechiul echipament al Armatei naționale. Transportoarele blindate germane pot fi echipate cu diverse arme, în funcție de cerințele clienților. Transportorul de personal blindat de bază este de obicei echipat cu o mitralieră de 12,7 mm cu telecomandă și o mitralieră coaxială de 7,62 mm sau un lansator de grenade automat de 40 mm. Vehiculul este condus de un echipaj format din 2 sau 3 persoane. Poate transporta 8-9 soldați complet echipați. Acoperișul are trape pentru observare, tragere și ieșire de urgență.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.