Transnistria şi Găgăuzia

UN EXPERT UCRAINEAN CONSIDERĂ CĂ „MILITARII RUŞI DIN TRANSNISTRIA POT PROVOCA ZGOMOT”

26 decembrie, 2022

Expertul ucrainean Oleg Jdanov consideră că „militarii ruși staționați în Transnistria pot face mult zgomot acolo, dar nu vor deschide un alt front”. Potrivit Infotag, el a spus într-o emisiune a portalului ucrainean Politeka OnLine că „din partea Rusiei, aceasta ar fi o altă aventură”.

În opinia sa, „Moldova nu are nicio amenințare externă”.

„Moldova este o enclavă, fiind cuprinsă între Ucraina și România. Rusia nu are nicio șansă acolo. Pentru ca Rusia să poată desfășura ceva în Moldova, trebuie să străpungă un coridor: fie aerian, fie terestru. Este clar că România este membră NATO. Ce rămâne? Singurul moment este că există acolo un port Giurgiulești la Dunăre, care a fost creat în urma schimbului de teritorii dintre Moldova și Ucraina, pentru a facilita aprovizionarea republicii. Dar Delta Dunării mai trebuie şi penetrată”, a menţionat expertul.

Totodată, el a subliniat că „există o amenințare internă în țară”, întrucât „Moldova are o societate destul de pro-rusă”.

„Până de curând, propaganda rusă era în plină desfășurare acolo. Mulți întrețin legături cu Rusia, iar armata și poliția Moldovei nu reprezintă o forță militară sau specifică”, a conchis Oleg Jdanov.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2022.12.27 13:56 Irina
    Cine stie, acest expert este bine cunoscut in Ucraina?
  2. 2022.12.27 13:58 Svetlana
    Speram ca in 2023 o sa fie pace in Ucraina!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.