Transnistria şi Găgăuzia

STAREA PODULUI PESTE NISTRU DE LA DUBĂSARI ESTE CRITICĂ ŞI NECESITĂ MĂSURI URGENTE

23 ianuarie, 2023

Starea podului de peste Nistru de lângă Dubăsari este critică și necesită lucrări de reparații, precum și întreprinderea unei serii de acțiuni imediate precum ar fi: limitarea tonajului permisiv de traversare a unităților de transport și a vitezei de circulație ale acestora, păstrarea distanței între mijloacele de transport, în conformitate cu rigorile prescrise în expertiza tehnică. După cum i s-a comunicat „INFOTAG” de către serviciul de presă al Biroului pentru reintegrare, despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei ședințe consultative a experților de pe cele două maluri ale Nistrului în domeniul infrastructurii rutiere, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la oficiul Misiunii OSCE din Chişinău.

Tema principală a întâlnirii a fost subiectul gestionării corespunzătoare a podului de șosea, poziționat pe drumul expres M1 Frontiera cu România - Leuşeni - Chişinău - Dubăsari - frontiera cu Ucraina (km 129+810). Acest pod, numit anterior Poltava, a fost dat în exploatare în 1965. În timpul conflictului transnistrean din 1992, a fost aruncat în aer și restaurat în 1997.

Părțile au discutat despre starea tehnică a podului după 25 de ani de funcționare fără reparații și au convenit să continue discuţiile despre condițiile și parametrii lucrărilor de reabilitare la următoarele ședințe.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2023.01.24 14:46 Grigore
    Masuri urgente... Cine si chind poate sa primeasca acele masuri in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.