Transnistria şi Găgăuzia

TIRASPOLUL PROPUNE ORGANIZAREA UNEI ÎNTÂLNIRI A REPREZENTANȚILOR POLITICI PE 17 FEBRUARIE

30 ianuarie, 2023

Următoarea întâlnire a reprezentanților politici ai Chișinăului și Tiraspolului ar putea avea loc pe 17 februarie, în Transnistria. Potrivit „INFOTAG”, negociatorul șef din partea regiunii, Vitali Ignatiev, le-a comunicat acest lucru jurnaliștilor.

„Am invitat deja partea moldovenească. Chiar de două ori. Sper că voi primi confirmarea Chișinăului în viitorul apropiat. Coordonăm data. Probabil va fi 17 februarie. Cred că cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus el.

Potrivit lui, este necesară intensificarea activității grupurilor de experți sectoriale, care anul acesta „nu s-au întrunit încă pe deplin”.

Ignatiev a mai spus că i-a expediat repetat reprezentantului politic al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, o solicitare cu privire la proiectul de lege privind „separatismul”, care a fost deja adoptat în primă lectură și ar putea deveni definitiv.

„Caracterul represiv, politizat al proiectului de lege contrazice afirmațiile că acest proiect de lege nu-i va dăuna procesul de negocieri”, a spus Ignatiev.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.